VijestiZemljaDo dogovora o modelu cijena mlijeka na snazi ostaje Uredba o ciljanoj...

Do dogovora o modelu cijena mlijeka na snazi ostaje Uredba o ciljanoj cijeni

mlijeko-500Stručni savjet za praćenje stanja u proizvodnji i preradi mlijeka sastajat će se tjedno sve dok se ne postigne suglasnost oko praćenja stanja i određivanja modela cijene mlijeka, a do dovršetka dogovora ostat će na snazi odredbe Uredbe o ciljnoj cijeni svježeg sirovog mlijeka, jedan je od zaključaka današnjeg sastanka uže radne skupine stručnog savjeta o kojem je izvijestilo Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Na sastanku se raspravljalo se o problematici u sektoru te o postojanju mogućnosti određivanja smanjenja troškova proizvodnje i povećanja konkurentnosti.

Kako se navodi u priopćenju Ministarstva, nakon konstruktivnog sastanka, donijeta su dva zaključka.
Prema prvom zaključku, “i dalje će se nastaviti praksa zajedničkog dogovora svih triju strana oko problematike u sektoru i formiranja cijene mlijeka te će se sastanci stručnog savjeta održavati na tjednoj bazi sve dok se ne postigne suglasnost oko praćenja stanja i određivanja modela cijene mlijeka, a do dovršetka dogovora ostat će na snazi odredbe Uredbe o ciljnoj cijeni svježeg sirovog mlijeka”.

Drugi je zaključak da će “mljekare i proizvođači zajednički nastupati u cilju promocije, na projektu povećanja potrošnje mlijeka i mliječnih proizvoda, pod oznakom ‘Kupujte mlijeko s hrvatskih farmi’, koji će sadržavati edukaciju potrošača oko proizvodnje mlijeka, kontrole kakvoće mlijeka i mliječnih proizvoda, prerađivačke i prehrambene industrije te o vrijednostima mlijeka i mliječnih proizvoda za opću korist”.

Iz Ministarstva također ističu kako se nastavak razgovora očekuje sljedeći tjedan kada se očekuju i konkretni prijedlozi vezani uz model određivanja i praćenja cijene mlijeka.

Najnovije objave

Dalić: Tri Fortenovine kompanije bit će treći stup u poslovanju Podravke

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa je ponudu Podravke ocijenila najboljom Predsjednica...

izlog

Domino’s Pizza dostupan na Glovu, uz brzu dostavu u Zagrebu i Osijeku

Aktivirano je pet lokacija, osiguravajući da omiljena jela budu dostupna svima, gdje god se nalazili Glovo, vodeća platforma za dostavu raznih proizvoda i jela na...