Jedna od najobrtajnijih kategorija u blagdansko vrijeme svakako su dodaci za kolače, a Dr. Oetker je već duži niz godina u segmentu dodataka za kolače lider na hrvatskom tržištu.

Segment dodataka za kolače vrlo je raznovrsna grupa proizvoda pa tako snagu Dr. Oetker brenda uz kvalitetu i tradiciju, čini i širina asortimana.

Najobrtajniji proizvodi su vanilin šećer, prašak za pecivo Original Backin, jestivi škrob Gustin, Instant kvasac i želatina. U asortimanu se nalaze i Kremfix, razne kreme i preljevi za torte.

Najprodavaniji oblik ambalaža su tzv. “multipakiranja” s jednom ili više gratis pakiranja. To su najčešće sitniji proizvodi namijenjeni za više uporaba, a uvijek po atraktivnoj cijeni.

Za razliku od ostalih prehrambenih grupa, segment dodataka za kolače nije u padu. “Kontinuirano se prilagođavamo potrebama naših potrošača raznim akcijama za vrijeme najjačih sezona, aktivnom komunikacijom kroz medije, receptima, nagradnim igrama te stalnom ponudom inovacija u obliku ambalaže i same pripreme kolača i slastica”, kaže Olaf Cordts, generalni direktor Dr. Oetker Hrvatska.