lideri-kategorija-kretanje-graf-largeUnatoč naporima i brojnim inicijativama trgovaca i proizvođača da održe visinu prodaje, ovogodišnji rezultati najobrtajnijih kategorija proizvoda zabilježili su značajne gubitke

Najnovije mjerenje indeksa povjerenja potrošača u Hrvatskoj, koje je provela agencija AC Nielsen, ukazuje na blagi porast vrijednosti indeksa s 48 na početku godine na 58 bodova u rujnu 2010. godine.

Iako se na prvi pogled radi o pozitivnom pomaku, rast indeksa ne ukazuje na povratak optimizma, već na prihvaćanje realnosti i ”suživota” s krizom te prilagodbu novim uvjetima življenja.

U prilog tome govori i da je 79 posto ispitanika izjavilo da je u odnosu na prošlu godinu promijenilo navike kako bi uštedjeli na troškovima kućanstva.

Za utjehu, unatoč spomenutim mjerenjima, možemo zaključiti da je najteže iza nas i iako nas prema predviđanjima očekuje još jedna izazovna godina, lideri kategorije 2010. koje predstavljamo u ovom prilogu dokazuju da se može biti najjači i kad je najteže.

lideri-kategorija-vrijednosni-udjeli-large
lideri-kategorija-snapshot-1-largelideri-kategorija-snapshot-2-large