Drugi “Dani domaće jabuke”

Enna Fruit će i ove godine, u dogovoru s domaćim proizvođačima i sa svojim kupcima, vodećim trgovačkim lancima, tijekom listopada promovirati "Dane domaće jabuke", s ciljem povećanja prodaje hrvatske jabuke.

Jabuka je simbol zdravlja i sreće i smatra se jednom od najzdravijih voćnih vrsta pa zato i ne čudi što nosi naziv “Kraljica voća”. Spada među najzastupljenije voćne vrste i najvažnija je domaća voćarska vrsta, a u Hrvatskoj postoji više od 7.000 sorti jabuka. Neke od najpoznatijih i najzastupljenijih vrsti jabuka u Hrvatskoj su: idared, zlatni delišes, jonagold, gala, granny smith, braeburn, fuji, i dr.

S obzirom na velik broj sorti, jabuke dozrijevaju sve od lipnja do studenog, a kako su sorta voća pogodna za čuvanje, kupcima su dostupne tijekom cijele godine.

Enna Fruit će i ove godine, u dogovoru s domaćim proizvođačima i sa svojim kupcima, vodećim trgovačkim lancima, tijekom listopada promovirati “Dane domaće jabuke”, s ciljem povećanja prodaje hrvatske jabuke.

Ovo je mjesec kada se ujedno obilježava i Svjetski Dan jabuke (20. listopada) tijekom kojeg će se sorte Zlatni delišes i Gala naći na policama većine trgovačkih lanaca.

Nadamo se da će promociju domaće jabuke podržati svi trgovački lanci koji posluju na hrvatskom tržištu, s ciljem poticanja domaće proizvodnje, objavili su iz tvrtke Enna Fruit.

Prema informacijama Hrvatske voćarske zajednice, procjena uroda jabuka za 2021. godinu je oko 65.000 tona, pri čemu konzumne oko 50.000 tona, a industrijske jabuke, koja se najčešće koristi za proizvodnju sokova i džemova, oko 15.000 tona.

“Svjesni smo trenda da kupci sve više preferiraju domaće proizvode, stoga su nam i ovom prilikom u fokusu krajnji potrošači kojima želimo i na ovaj način poručiti da su prve ovosezonske domaće jabuke dostupne na policama njihovih trgovina te da požure po svoju kraljicu voća”, poručuju iz Enna Fruita.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakIspunite dom mirisom svježih delicija uz Dr. Oetker
Sljedeći članakOdržana konferencija Raise the Bar