Dukat povećava otkupnu cijenu mlijeka za još 15 lipa po litri

Time Dukat nastoji očuvati poslovanje i egzistenciju svojih farmera te osigurati nastavak proizvodnje mlijeka na hrvatskim farmama, "a rezultirat će ulaganjem od 105 milijuna kuna godišnje u primarni sektor", navode iz Dukata

Dukat nastavlja s postupnim povećanjem otkupne cijene mlijeka, pa će tako ona od 1. lipnja biti 15 lipa viša, najavili su u četvrtak iz Dukata, navevši da da će, uz prethodna četiri povećanja od početka godine, otkupna cijena biti ukupno veća za 65 lipa po litri.

Time Dukat nastoji očuvati poslovanje i egzistenciju svojih farmera te osigurati nastavak proizvodnje mlijeka na hrvatskim farmama, “a rezultirat će ulaganjem od 105 milijuna kuna godišnje u primarni sektor”, navode iz Dukata.

Direktor Dukata Duško Glišić istaknuo je kako su svi dionici u mljekarskom sektoru, i proizvođači i prerađivači, suočeni s velikim izazovima zbog rasta ulaznih troškova i cijene energenata kojima se, nažalost, ne nazire kraj.

“Naši kooperanti posluju u izrazito teškim uvjetima i mi osluškujemo njihove potrebe te poduzimamo sve što možemo kako bismo ih podržali u proizvodnji mlijeka”, kazao je napominjući kako proizvodnja mlijeka treba biti postavljena u središte poljoprivredne strategije i tako poticana.

“Zadatak svih dionika domaćeg mljekarskog sektora mora biti podizanje vrijednosti mlijeka u cjelokupnom opskrbnom lancu kako bismo zaustavili negativne trendove te pozivamo Vladu da hitno pronađe način kako dodatno pomoći primarnim proizvođačima mlijeka”, poručio je Glišić. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakLidl Hrvatska objavio drugi Izvještaj o održivosti
Sljedeći članakIdućih 14 dana Zagreb ima najbolje mjesto za proljetna druženja