Dvadeset godina PIP-a

Prestižnom titulom Superbrands i novitetima, PIP obilježio dvadeseti rođendan

Tvrtka PIP obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja. Kroz dva desetljeća, PIP je iz obiteljskog hobija izrasla u jednu od najperspektivnijih pčelarskih tvrtki u regiji i time doprinijela da Hrvatska od zemlje uvoznice postane izvoznica pčelinjih proizvoda. PIP je danas vodeća pčelarska tvrtka u Hrvatskoj s trideset postotnim udjelom u legalnoj prodaji meda i ostalih pčelinjih proizvoda, dok se budući poslovni ciljevi odnose na daljnje pozicioniranje tvrtke kao regionalnog lidera na pčelarskom tržištu, povećanju izvoza na europsko tržište i šire.

PIP je društveno odgovorna i inovativna tvrtka koja u svojoj strategiji ima jasno opredjeljenje kontinuiranog ulaganja u znanje. To podrazumijeva ulaganje u inovacije i razvoj novih tehnologija kao i ulaganje u nove proizvode s višom razinom dodane vrijednosti te stalnu edukaciju zaposlenika ali i kupaca. Danas PIP u Hrvatskoj zapošljava 48 djelatnika, te više od dvadeset djelatnika u sestrinskim tvrtkama u regiji. U Hrvatskoj ima više od 600 pčelara kooperanata, a PIP je također i lider u opskrbi pčelara repromaterijalom.

Nova faza razvoja PIP-a je gradnja pogona u poduzetničkoj zoni Pisarovina vrijednog 35 milijuna kuna. Novi pogon površine 4000 četvornih metara biti će tehnološki i funkcionalno najmoderniji pogon u ovom dijelu Europe, kapaciteta više od 2000 tona izvozno orijentiranih pčelinjih proizvoda. Otvorenjem pogona u Pisarovini PIP će dati i konkretan doprinos regionalnom razvoju, jer će se osim novih radnih mjesta, povećati i broj kooperanata s kojima PIP planira ostvariti suradnju.

Superbrands priznanje
Lidersku poziciju na tržištu PIP je i nedavno potvrdio osvojivši priznanje Superbrands i to za PIP korporativni brand. Kvaliteta, povjerenje i razlikovnost bili su kriteriji za dobivanje priznanja Superbrands. Osim tog prestižnog priznanja, vrhunsku kvalitetu proizvoda potvrđuje i činjenica da većina PIP-ovih proizvoda nosi oznaku „Hrvatska kvaliteta“ te uspješni plasman proizvoda na inozemna tržišta (Švicarska, Švedska, Italija, Austrija, BIH, Francuska i Njemačka).

Kontinuirano ulaganje u nove proizvode
PIP je dosad za vrhunsku kvalitetu proizvoda i inovativnost osvojio ukupno dvadeset zlatnih i dvije srebrne medalje. Osim brojnih stručnih nagrada i priznanja, svakako je najveća nagrada povjerenje kupaca.

Dvadeseti rođendan PIP je obilježio i s dva nova vrhunska proizvoda za koje vjeruje da će opravdati očekivanja svih ljubitelja kvalitetnih pića spravljenih od meda. Riječ je o likeru Medoni te medici Pater. Med je uz ekstrakte ljekovitog bilja glavni sastojak ovih pića, znači potpuno prirodan proizvod za dušu i tijelo pod sloganom „Tradicija u boci“.

medonapaterLIKER MEDONA proizveden je od brižno odabranih prirodnih sastojaka i nekoliko vrsta medova. Poslužuje se kao digestiv, ali i aperitiv te je nezamjenjiv sastojak u vrhunskim koktelima. PATER MEDICA proizvedena je prema tradicionalnoj i već potvrđenoj recepturi. Ima pun i osebujan buke te jedinstven osvježavajući okus. Dobro rashlađena Pater medica poslužuje se kao digestiv i aperitiv.

Vrhunsku kvalitetu ovih proizvoda prepoznala je i struka nagradivši ih Zlatnim medaljama na  posljednjoj Sabatini -19. međunarodnoj manifestaciji vinogradara i vinara održanoj prošle godine u Trogiru. U jakoj konkurenciji u sklopu koje se ocjenjivala kvaliteta vina i jakih alkoholnih pića, upravo su likeri Medona, Pater medica i Sv. Ambrozije, gorki biljni liker s medom osvojili naviše ocjene i zlatne medalje.