Tvrtka Enna Fruit za organizaciju proizvodnje, otkup, distribuciju te preradu voća i povrća na području Hrvatske i regije pokrenula je inicijativu za akciju “Mjesec domaće jabuke”, s ciljem povećanja prodaje domaćih jabuka sorti Zlatni delišes i Gala, a kojom bi se potrošačima omogućila kupovina kvalitetne domaće jabuke po promotivnim cijenama.

“Pokrenuli smo akciju kojom želimo promovirati domaću proizvodnju, s obzirom na trenutne okolnosti na tržištu jabuka te njihov pojačani uvoz sa susjednih tržišta. Vjerujemo da će kupci prepoznati važnost podupiranja domaćeg proizvoda, te da ćemo u listopadu uspjeti značajno povećati prodaju spomenutih sorti jabuka domaćih proizvođača”, ističu u Enna Fruitu.

Tijekom listopadske akcije, u koju su se do sada uključili Konzum, NTL i Spar, sorte Zlatni delišes i Gala mogu se kupiti po promotivnim cijenama. U Enna Fruitu vjeruju kako će se u akciju uključiti i drugi trgovački lanci.

Berba jabuka u Hrvatskoj ove se godine odvija uz izuzetno povoljne vremenske prilike, no procjene govore da će urod ove godine biti na razini od oko 55.000 tona, što je manje nego prošle godine kada je proizvodnja bila 68.352 tone. Otkupljivači i proizvođači zadovoljni su iznimno dobrom kvalitetom ovogodišnjeg uroda, a opskrba tržišta je dobra i krenula je već u kolovozu kada je na tržište stigla prva rana sorta Gala jabuke. Ipak, uvoz jabuka lošije kvalitete i s razmjerno nižim cijenama narušava stabilnost tržišta.

“Uvjereni smo da je koronakriza pokazala da je od izuzetne važnosti raditi na promociji i deklariranju domaćih sorti voća, u ovom slučaju jabuka. Zato smo se i odlučili da s trgovačkim lancima i proizvođačima krenemo u snažniju promociju domaćih sorti i pokrenemo ovu akciju. Uvjereni smo da će naša inicijativa utjecati ne samo na zadovoljstvo kupaca, već i da će biti poticaj domaćoj proizvodnji”, zaključuju u Enna Fruit.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!