Fileti od lososa u Lidlovoj ponudi

Poznat kao pripadnik grupe ‘riba selica’, losos je gipka riba koja poduzima dugačke migracije, putujući iz morskih u slatke vode u kojima se razmnožava.

Upravo u specifičnoj kombinaciji slatke i morske vode leži posebna istinska dragocjenost okusa i ovog lososa, ali također i njegova stvarna kvaliteta, osobito pogodna za ljudsko zdravlje.

Uz podatak da su ovi izvrsni fileti marke Trawlic, koje vam nudi Lidl Hrvatska, proizvedeni na Farskim otocima – smještenim na sjecištu ‘sjevernomorskog trokuta’ između Norveške, Islanda i Velike Britanije – svakako valja napomenuti da se ovdje radi o norveško-irskoj mješavini prirodnih arhetipova.

Pri prženju ‘fileta od lososa’ obavezno treba paziti da s obje strane stavite malo maslaca ili ulja i zatim sve pržite na umjerenoj temperaturi, nikako više od 15 minuta.

Ukoliko lososove filete želite peći u zatvorenoj posudi, učinite to bez dodavanja vode. Za kraj, ovu gastronomsku slasticu možete kombinirati s nježnim talijanskim vinom mediteranskog prizvuka ‘Bardolino Rose’, također iz ponude Lidla.

Maloprodajna cijena fileta od lososa je  39,99 kuna.