Sberbank Europe nije vlasnik Fortenova grupe, a situacija sa Sberbank Europe nema nikakav utjecaj na vlasništvo Sberbank Rusija u Fortenova grupi i poslovanje kompanije, objavili su u ponedjeljak iz Fortenove na svojim internetskim stranicama.

“Kao odgovor na pitanja o mogućem utjecaju situacije sa Sberbank Europe, koja je zajedno sa svojim podružnicama došla pod upravljanje Europske centralne banke ili centralnih banaka država u kojima posluje, na poslovanje Fortenova grupe, kao i vlasništvo Sberbanke u Fortenova grupi, iz Fortenova grupe još jednom pojašnjavamo da je vlasnik udjela u kompaniji Sberbank Rusija te bilo kakav razvoj situacije sa Sberbank Europe nema nikakav utjecaj na poslovanje Fortenova grupu”, istaknuli su iz Fortenove.

Navode i da što se utjecaja vlasništva uopće na poslovanje kompanije tiče, kao što je u kontekstu sankcija u proteklih nekoliko dana više puta rečeno, vlasništvo Fortenova grupe nema utjecaj na svakodnevno poslovanje kompanije.

“Kapitalna struktura i likvidnost Fortenova grupe su stabilne, financiranje Fortenova grupe predvode američki investitori HPS Investment Partners, a operativno poslovanje se odvija preko domaćih, lokalnih banaka na tržištima na kojima Fortenova grupa posluje”, istaknuli su iz Fortenove. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!