Na početku nove godine tvrtka Gebrüder Weiss otvorila je svoju prvu podružnicu u Turskoj. Odsad novi tim u Istanbulu, koji trenutačno broji 13 zaposlenika, nudi usluge u područjima kopnenog prijevoza, multimodalnih rješenja te zračnog i pomorskog transporta (Air & Sea).

Novom poslovnom lokacijom zajednički upravljaju Misel Yakop, odgovoran za kopneni prijevoz, i Ridvan Demirhan, zadužen za zračni i pomorski transport (Air & Sea). Obojici su izravno nadređeni Thomas Moser, regionalni voditelj odjela Jugoistok/CIS, i Vojislav Jevtić, regionalni voditelj odjela za zračni i pomorski transport (Air & Sea) Turske/Kavkaza. Ovim dvojnim vodstvom GW želi snažno naglasiti multimodalno središte nove lokacije i dodatno je promovirati.

Oba voditelja tvrtke GW smatraju da Turska ima visok gospodarski potencijal, s obećavajućim prilikama za uspješno pozicioniranje kao davatelja potpunih logističkih usluga.

“Očekuje se da će vanjska trgovina za Tursku narasti na 500 milijardi američkih dolara do 2023.”, kaže Vojislav Jevtić. “Razvit će se deset velikih kontejnerskih luka. Štoviše, jedna morska luka bit će rangirana među top deset luka u svijetu”, dodaje.

Povrh toga, Thomas Moser naglašava važnost nove turske podružnice kao prolaza prema Kavkazu i Bliskom istoku. “Turski su se proizvođači tijekom zadnje krize 2008. snažno usmjerili prema Bliskom istoku, što im je omogućilo da relativno dobro apsorbiraju negativne gospodarske učinke. Posljedično, turske tvrtke koje se bave prometom unaprijedile su svoja znanja o Istoku. GW sada može dalje razvijati tu mrežu.”

S više od 80 vlastitih lokacija od Basela do Bukurešta, GW diljem Jugoistočne Europe pruža tradicionalno iznimno stručna transportna i logistička rješenja.

Zemljopisno, nova lokacija sada zatvara prazninu između tih podružnica i logističkog terminala koji je u jesen 2013. otvoren u Gruziji. (Lider)