Getro prodan Mercatoru

Tvrtke Getro u vlasništvu Vjekoslava Gucića  i Mercator-H potpisali su danas ugovor o strateškom povezivanju, na temelju kojeg će Mercator-H preuzeti trgovačku djelatnost društva Getro na tržištu Republike Hrvatske.

Strateško povezivanje uključuje preuzimanje robne marke »Getro«, dugoročni poslovni najam svih 16 trgovačkih centara Getroa i drugih poslovnih objekata ukupne površine više od 110.000 m2, a osim toga društvo Mercator-H će preuzeti i sve djelatnike.

Getro  sa svojih 16 trgovačkih centara te utemeljenom trgovačkom markom spada među najveće hrvatske trgovce proizvoda za svakodnevnu potrošnju na hrvatskom tržištu.Mercator namjerava nakon provedbe strateškog povezivanja zadržati robnu marku ‘Getro’ te nastaviti s njenim razvojem kako na hrvatskom tržištu tako i na nekim drugim tržištima u regiji.

Ovim povezivanjem Mercator će povećati svoj tržišni udio na hrvatskom tržištu, u trgovačkoj branši proizvoda za svakodnevnu upotrebu na između 8 i 9% te time utvrditi svoj položaj drugog po redu najvećeg trgovca na tržištu. Provedba strateškog povezivanja označava ostvarivanje zacrtane Mercatorove strategije rasta i ostvarivanje vizije najvećeg trgovca prehrambenih proizvoda u cijeloj regiji JI Europe.Dogovor o strateškom povezivanju će stupiti na snagu nakon pridobivanja suglasnosti od strane Agencije za tržišno natjecanje – AZTN. (Lider)

Prethodni članakTradicionalno i jednostavno – PIK miješano meso za sarmu
Sljedeći članakZvijezda Margarin – idealan za sve