Globalni trendovi u 2018.

Toby Pickard, stariji analitičar inovacija i trendova IGD-a, otkriva u kojem području određeni trendovi već utječu na globalno tržište maloprodaje. Za iduću godinu izdvojio je njih pet za koje vjeruje da će se nastaviti i idućih godina

 

1. Premiumizacija trgovačkih marki
Walmartov Jet.com, jedna od najbrže rastućih e-commerce kompanija, nedavno je lansirala liniju premium proizvoda unutar svoje trgovačke marke pod nazivom Uniquely J. Početni raspon od oko 60 proizvoda obuhvaća osnovne potrošne kategorije poput kave, proizvoda za pranje i čišćenje, higijenu itd.

 

 


2. Hiper
lokalnost
Nizozemski Albert Heijn prekraja ponudu svojih trgovina prema regionalnim preferencijama. Oni na istoku zemlje tako imaju veći raspon izbora proizvoda od svinjskog mesa, dok je na zapadu naglasak na govedinu i organsko meso.

 

 

3. Isporuka robe
Wheelys ‘Moby Mart, u Kini, jedan je od sve većeg broja trgovina bez osoblja ili klasične blagajne. Međutim, taj je koncept jedinstven po tome što je dizajniran da se sam odveze u skladište po robu ili dostavi kupcu.

 

 

4.Način života
Tesco i Spoon Guru, u Velikoj Britaniji, udružili su se u stvaranju aplikacije koja pomaže korisnicima s određenim dijetama i ukusima da brzo i jednostavno pronađu odgovarajuću hranu.

 


5. Kompletna usluga
Alibaba Hema Fresh trgovine u Kini predstavljaju novi hibrid online i offline maloprodajne i ugostiteljske usluge. Kupcima se tako pruža usluga da se kupljena hrana na licu mjesta odmah za njih i skuha koju mogu i konzumirati u posebnom odjeljku trgovine ili im se hrana može dostaviti u roku od 30 minuta ako žive unutar radijusa od tri kilometra.