web-strategija-x-003Među poslovno zanimljivim naslovima predavanja kao što su “Ugodno popunjen gospodin Turizam i van sezone!”, “Rezervaciju koju možeš prodati danas – ne ostavljaj za sutra”, “Ribolovni vodič za digitalni marketing”, “Prva stranica Google-a do početka turističke predsezone 2011”, “Internet s pogledom na more” i mnogih drugih održava se u Zagrebu prvi dan konferencije Kolektiva Web::Strategija X – Ugodno popunjen gospodin Turizam.

U sklopu konferencije danas je održana i dodjela Zlatnih nagrada Web::Strategije u kategoriji Web poslovanje 2011, sve priznatija nagrada u javnosti koja iz godine u godinu na malo drugačiji način prokazuje uspješna poslovna rješenja koja imaju veliki potencijal.

Prošlogodišnji dobitnik Zlatne nagrade u ovoj istoj kategoriji – najbolji web servis za grupnu kupovinu Kolektiva – unatoč velikoj konkurenciji u proteklih se godinu dana profilirala kao lider u svom poslovanju, što je dokazala postavši ovogodišnji generalni sponzor regionalne konferencije – Web::Strategije.

Ocjenjivački odbor je ovaj puta imao nešto lakši zadatak pri izboru onih koji zaslužuju Zlatnu nagradu Web Strategije jer izgleda da je recesijsko vrijeme utjecalo i na broj kvalitetnih projekata koji su se prijavili. Inovativnih poslovnih modela na webu ima jako malo.

Kao najprofesionalniji projekt koji se neprestano usavršava, a posvećen je malim detaljima koji u konačnici čine veliku razliku u odnosu na sve konkurente, prepoznat je projekt tzv. vertikalne tražilice za nekretnine – GoHome tvrtke Pravi Klik d.o.o. – www.gohome.hr.

Drugi poslovni model se nagrađuje zato što je hrabar. U cijelu priču su ušli izuzetno hrabro, pa čak i možda malo presmjelo za naše tržište. Nagrađeni su radi poticaja da i dalje u svoju ponudu uvrštavaju zanimljive stvari koje su ih izdigle iznad konkurenata i zbog kojih su osvojili simpatije ocjenjivačkog odbora. To su Ivana i Kata Barišić zbog web-a PokloniMe – www.poklonime.hr.