goldberg-cabernet-sauvignon-2007-midiOd ovog tjedna je na tržište puštena ekskluzivna serija vrhunskog vina Goldberg Cabernet Sauvignon 2007 od Vina Belje koja se sastoji od samo 5000 boca, izvijestili su iz tog proizvođača.

Radi se o suhom vrhunskom vinu s 14,1 posto alkohola koje karakterizira duboko granatna crvena boja, intenzivan bogat miris voćnog karaktera na crno suho bobičasto voće, crnu čokoladu, kožu i vrlo nježne naznake vanilije, pojašnjavaju iz Vina Belje.

Također dodaju kako kvalitetu vina Goldberg Cabernet Sauvignon 2007 potvrđuje mnoštvo osvojenih nagrada i priznanja na internacionalnim natječajima. Ovo vino ima osvojene dvije zlatne medalje Emozioni dal Mondo 2010 i 2011 iz Bergama, srebrnu medalju Vinagora 2011 iz Mađarske, srebrnu medalju Vinalies 2011 iz Pariza, srebrnu medalju San Francisco IWC 2011 te priznanje Decantera 2011.

Na Banovom brdu u Baranji, na rudini Goldberg uzgaja se grožđe za odabranu selekciju vrhunskih vina pod nazivom Zlatna Selekcija Goldberg. Južna ekspozicija i nadmorska visina 220 m te lesno, bogato i prozračno tlo idealna je kombinacija kojom se dobiva izbalansiran odnos svježine, zrelosti i punoće vina branda Goldberg. U butelje pod ovim brendom puni se Chardonnay, Graševina i Graševina kasna berba, a sada i prvo crno vino cabernet sauvignon, navodi se u priopćenju.