Svečanim predstavljanjem nove Konzumove platnene torbe namijenjene višekratnoj uporabi te ekološke biorazgradive vrećice 21. travnja u Zagrebu je službeno najavljen početak ekološke akcije Green City Project.

Projekt ima za cilj podizanje svijesti o važnosti ekološke odgovornosti te javnosti približiti modele ekološki osviještenog djelovanja, kazao je organizator Green City Projecta, Marko Lasić Nered.

Novu platnenu torbu namijenjenu višekratnoj uporabi koja je osmišljena od strane dizajnerskog dvojca eNVy room te ekološku vrećicu realiziranu u suradnji s tvrtkom Weltplast predstavila je Ivona Janjić, direktorica marketinga Konzuma.

Dizajneri Nikica Ivančević i Vjeko Franetović iz eNVy rooma istaknuli su kako su u novoj platnenoj torbi željeli spojiti modu i zaštitu okoliša pa tako vizual poziva na aktivno sudjelovanje u očuvanju prirode, a sama torba može poslužiti i kao funkcionalni modni dodatak.

Biorazgradiva vrećica samo je nastavak dugogodišnje suradnje Konzuma i Weltplasta, kazala je direktorica te tvrtke, Marijana Širić, dodajući kako se u Konzumovim prodavaonicama već duže vremena nalaze i biorazgradive vrećice za voće, kao i biorazgradive vrećice za otpatke.