saponia-nila-mixed-colorssaponia-nila-black-jeansU kategoriji “heavy duty” deterdženata za pranje rublja Saponia je prisutna s premium brendom Faks helizim, u “economy” kategoriji s deterdžentom Rubel, a u kategoriji light duty deterdženata s brendom Nila.

Univerzalni praškasti deterdžent Faks helizim ima mirisne varijante Aquamarine i Superaktiv, a u ponudi je i Faks helizim Color Plus namijenjen za pranje obojenog rublja.

Rubel se pojavljuje u mirisnim varijantama Power fresh, Nature fresh, Rubel Floral Fantasy 2in1 s komponentama za omekšavanje te color varijantom Rubel Color Fresh.

Kod praškastih deterdženata najprodavanija su pakiranja od 2 kilograma, iako je u posljednje vrijeme došlo i do rasta udjela većih pakiranja.

Nila je linija specijalnih deterdženata namijenjenih za pranje i zaštitu osjetljive odjeće.

Kolekcija se sastoji od varijante Wool&Delicates, Mixed colors, Black&Jeans, Sport&Modern textiles i White&delicates.

Proizvodi su na tržištu dostupni u pakiranju od 1,2 i 3 litre, a najprodavanije varijante su Nila Mixed colors te Nila Black &Jeans. Iako sve više raste udio većih pakiranja, još uvijek je najprodavanije ono od 1 litre.

Saponia je na segmentu deterdženata za pranje rublja, u uvjetima izuzetno oštre konkurencije, ostvarila čak 25 posto tržišnog udjela.

Snaga pranja, besprijekorna čistoća i mirisna svježina koju osigurava Faks helizim utječe na povjerenje kupaca i potrošnju, o čemu svjedoči kontinuirani rast tržišnog udjela Faks helizima.

U tijeku je lansiranje novog Faks helizima Violet fantasy 2in1, s komponentama za omekšavanje rublja. Proizvod će biti popraćen medijskom kampanjom i odgovarajućim aktivnostima unapređenja prodaje.

“U 2011. godini nastojat ćemo osigurati što bolje pozicije svih kategorija proizvoda kod naših kupaca i maksimalno proširiti asortiman na policama. Daljnji rast prometa osigurati ćemo pojačanim marketinškim i prodajnim aktivnostima”, navodi Branka Olić iz Saponije.