Južnoafrički Greenbay kupio koparski Planet Tuš

Južnoafrički fond Greenbay, koji kotira na burzi u Mauricijusu, će prema navodima južnoafričkog poslovnog portala BDlive, za trgovački centar Planet Tuš u Kopru platiti 56 milijuna eura, a Tuš će ostati u njemu najveći stanar, izvještava ljubljansko Delo.

Planet Tuš-slovenija-midiTuš Grupa je objavila da je Greenbayem kao najboljim ponuđačem potpisala kupoprodajni ugovor i ugovor o partnerstvu prema kojem Tuš ostaje u shopping centru.

Prodaja je nastavak strategije financijskog restrukturiranja Grupe Tuš, koja se povlači iz drugih aktivnosti i fokusira na trgovinu.

“Zadovoljni smo potpisivanjem ovog ugovora jer smo ostvarili najbolje moguće uvjete za sve sudionike”, rekli su u Tušu. To znači da su se prodajom namirili hipotekari i banke, jer je koparska nekretnina pod 53 milijuna eura teškom hipotekom austrijske loše banke Heta Asset Resolution, a ostatak kupoprodajne cijene, ako ga bude, ići će bankama vjerovnicama.

Koperski prodajni centar pokriva gotovo 32.000 četvornih metara, a svake godine ga posjeti 3,5 milijuna ljudi. Ovo je prva investicija Greenbaya u Sloveniji. (SEEbiz.eu)

Prethodni članakAustrijski proizvođač krastavaca Efko razmatra preseljenje u Srbiju
Sljedeći članakPromet u trgovini na malo raste i u Europskoj uniji