Komunikacijska agencija Grey Emea osvojila je prestižnu nagradu EACA Euro Effie 2012. za najbolju agencijsku mrežu godine na godišnjoj gala dodjeli nagrada Euro Effies u centru Viage u Bruxellesu, izvijestili su iz te agencije.

U jednoj od najrigoroznijih nagrada za oglašavanje, utemeljenoj na podrobnoj analizi učinkovitosti kampanje, Grey Emea prepoznat je, kaže se, “po dosljednosti kreativnog razmišljanja i uspješnosti kampanja diljem svoje europske mreže agencija”.

Na dodjeli nagrada Euro Effie Grey Emea je osvojio ukupno jedno zlato i tri srebra:
-zlato, Grey Düsseldorf i Procter & Gamble za Febreze: Breathe happy,
-srebro, Grey London i Brother: 141%,
-srebro, Grey Pariz i Proctor & Gamble: Lacoste Polo in the Bottle,
-srebro, Grey London i GSK: Parodontax: Difference.

U užem izboru za nagrade Euro Effie 2012. predstavljena su djela 34 agencijske grupacije iz 13 zemalja. Pobjednike je odabralo vijeće sastavljeno od 26 viših sudaca kojim je predsjedao Pierre Woreczek, Senior Vice President brand strategije pri kompaniji  McDonald’s Europe.

“Grey se u ovogodišnjem natjecanju istaknuo iz dva razloga: prvo, njihove su pobjedničke kampanje došle iz agencija iz tri zemlje, što pokazuje dosljedno osmišljavanje radova visoke kvalitete te drugo, svi su njihovi prijavljeni radovi bili dobro istraženi i predstavljeni, što je ključni čimbenik za postizanje uspjeha. U potpunosti zaslužuju priznanje svoga iznimnog rada”, istaknuo je glavni direktor EACA-e Dominic Lyle.

Nagrade europskog udruženja komunikacijskih agencija (EACA) Euro Effie spadaju među najcjenjenije i najprestižnije europske nagrade na području marketinškog komuniciranja.

Od 1996. godine, od kada se dodjeljuju, EACA Euro Effie prve su europske nagrade koje ocjenjuju kampanje na osnovu dokazane učinkovitosti na dva ili više tržišta te su postale međunarodni simbol marketinške učinkovitosti. Uz Global Effie i Euro Effie nagrade, Effie se dodjeljuje i na nacionalnoj razini u tridesetak zemalja na svijetu.