henkel-artaward-midiHenkel Srednja i istočna Europa (Henkel CEE) poziva na sudjelovanje u 11. Henkel Art.Award., umjetničkom natječaju za područje srednje i istočne Europe za 2012. godinu.

Natječaj je namijenjen kreativnim umjetnicima iz 23 zemlje diljem regije, a nagrada se dodjeljuje u suradnji s KulturKontaktom Austria i Muzejom suvremene umjetnosti u Beču (Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig Wien – mumok).

Pobjednik će uz novčanu nagradu u iznosu od 7000 eura osvojiti i mogućnost izlaganja svojih radova u rodnoj zemlji te samostalnu prezentaciju u mumok-u u Beču. Ukupna vrijednost nagrade je 35.000 eura.

“Umjetnost ne pridonosi samo kulturnoj razmjeni, već i međusobnom razumijevanju”, izjavio je Günter Thumser, predsjednik Henkel CEE, objašnjavajući temeljne razloge za Henkelovu dugotrajnu predanost sponzoriranja umjetnosti.

Ove godine Henkel Art.Award. odaje počast izvanrednim i inovativnim radovima kreativnih umjetnika iz područja slikarstva, crtanja, fotografije, videa i instalacija.

Ugledni međunarodni žiri će se sastati na ljeto kako bi nominirali pet finalista koji će se natjecati za glavnu nagradu. Pobjednik će biti proglašen na svečanosti koja će biti održana u Beču u listopadu ove godine.

Istovremeno, mladi talentirani austrijski umjetnici mogu se prijaviti za osvajanje nagrade Youth Art Award Austria koja se sastoji od novčane nagrade u iznosu od 2000 eura.

Osim toga, Henkel CEE dodjeljuje treću nagradu, stipendiju mladim istočnoeuropskim umjetnicima u vrijednosti od 2000 eura, u suradnji s dugogodišnjim partnerom KulturKontaktom Austria. Dobitnika nagrade odabiru sudionici Artists-in-Residence Programa KulturKontakta Austria.

Detaljne informacije o Henkel Art.Award. natjecanju možete pronaći na Facebook stranici.