Sarajevski maloprodajni lanac Hoše komerc prigodnim programom, poklonima i iznenađenjima za sve posjetitelje obilježio je osam godina uspješnog rada super marketa u Hadžićima. Ujedno su iz ove kompanije najavili novu promotivnu kampanju “Sarajevo divno mjesto” s kojom će krenuti na jesen.

“Kada smo otvorili super market u Hadžićima prije osam godina učinili smo to kako bismo građanima Hadžića omogućili najbolji izbor, ali i kako bismo podigli razinu kvalitete usluge s namjerom da pružimo vrhunski ugođaj kupovine svojim kupcima. Tu našu namjeru kupci su prepoznali i danas zajedno s njima proslavljamo rođendan na najljepši način, uz povjerenje koje smo međusobno izgradili. Također, moram istaknuti izvrsnu suradnju s dobavljačima, koji su u nama vidjeli sigurnog partnera i trgovca koji je spreman investirati u razvoj. Tu je i posebna briga o domaćim proizvodima, tako da smo i s te strane pozicionirani, ali i prepoznati kao domaći trgovački lanac s posebnim fokusom prema domaćim kvalitetnim brendovima. U tom smislu mi smo i ove godine nastavili s ulaganjima u našu maloprodaju. Prije nekoliko mjeseci pokrenuli smo ‘BH. korpu’ koja je dodatni poticaj kampanji ‘Kupujmo domaće’ i koja je pokazala izvrsne rezultate”, izjavila je Amela Frlj, zamjenica direktora maloprodaje Hoše komerca.

Ona je istaknula kako Hoše komerc nastavlja s investiranjem u opremanje marketa i u ukupan merchandising u cilju daljnjeg jačanja tržišne pozicije. “S ovog mjesta sada već mogu najaviti i našu novu promotivnu kampanju ‘Sarajevo divno mjesto’ s kojom ćemo startati na jesen, o čemu će biti više riječi u periodu koji je pred nama”, kazala je Frlj.

Hoše komerc zapošljava 216 radnika, od čega je veći dio radnika zaposlen u maloprodajnoj mreži. Pored proizvodnje i veleprodaje, tvrtka posjeduje lanac od devet prodavaonica koje se nalaze na području Kantona Sarajevo.

Hoše komerc d.o.o. Sarajevo je jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini. U protekloj 2016. godini uspješno su poslovali s vlastitim brendovima Bony, Merka i Naše mlijeko, uz distribuciju brenda Meggle, te tako nastavili razvijati svoje tržišne kapacitete i promovirati domaću proizvodnju, kažu iz tvrtke.

Hoše komerc već 38 godina pruža trgovačke usluge Sarajlijama, a protekla 2016. bila je na razini rekordne 2015. godine kada su ostvareni prihode veće od 64 milijuna konvertibilnih maraka. Prva trgovina otvorena je davne 1979. godine kao dio obiteljskog biznisa, deset godina kasnije osnovana je tvrtka Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu. Osnovna djelatnost je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, a zatim slastičarstvo, pakeraj i pržionica kave, kao i distribucija proizvoda.