Hotel&Gastroteh01Od 17. do 21. veljače 2016. godine održava se Hotel&Gastroteh, 8. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija.

Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenika HoReCa sektora.

Većina emitivnih turističkih zemalja prepoznaje Hrvatsku kao vrlo poželjnu destinaciju stoga je gradnja i opremanje novih hotela, ugostiteljskih objekata, kao i osuvremenjivanje postojećih turističkih kapaciteta, uz promicanje prepoznatljive gastronomije, jedna je od strateških razvojnih odrednica hrvatskog turizma.

Izložbeni dio sajmova kao i svake godine prati bogat prateći program. Svakodnevno će se pripremati i degustirati autohtona jela hrvatskih regija (autohtoni proizvodi, eko hrana, vino, rakija, kolači, pršut, sir, med, voće, kava i ostale delicije).

Posjetitelje očekuju brojne atrakcije:
– natjecanje kuhara, barmena, barista
– interaktivne kulinarske radionice
– gastro prezentacije i degustacije za posjetitelje
– savjetovanja, seminari, okrugli stolovi, stručne radionice

Najbolji hrvatski kuhari na tradicionalnom kulinarskom natjecanju CRO TOP 10 stvarat će mala kulinarska remek djela od namirnica s kojima će se upoznati neposredno prije natjecanja. Na sajmu će se moći “Burza hrvatskih vina”, gdje će se na jednom mjestu ponuditi najbolja vina hotelijerima, trgovcima, distributerima kao i drugim potencijalnim kupcima.

Hotel&Gastroteh02“Kuharevo vino” naziv je projekta u kojem će poznati hrvatski kuhari i vinari prezentirati sljubljivanje kulinarskih specijaliteta i vina. Opojni mirisi i neodoljivi okusi uz vrhunsku kapljicu i dobro društvo sastavni su dio sajma Hotel&Gastroteh.

Na edukativnim radionicama moći ćete usvojiti mnoga kulinarska znanja, a za nabavku namirnica pobrinut će se hrvatski OPG-ovi s ponudom eko proizvoda.

Sajam se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije, Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i Grada Zagreba.