Uoči turističke sezone, od 19. do 22. veljače 2014. godine, na Zagrebačkom velesajmu održava se HOTEL&GASTROTEH, 6. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme i cateringa, i InGa, 6. međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija.

Većina emitivnih turističkih zemalja prepoznaje Hrvatsku kao vrlo poželjnu destinaciju stoga je gradnja i opremanje novih hotela, ugostiteljskih objekata, kao i osuvremenjivanje postojećih turističkih kapaciteta, uz promicanje prepoznatljive gastronomije, jedna je od strateških razvojnih odrednica hrvatskog turizma.

U skladu s potrebama i interesom tržišta, HOTEL & GASTROTEH 2014 sajam je s ciljem da uoči turističke sezone na jednom mjestu okupi i poveže proizvođače, distributere i ostale čimbenike HoReCa sektora.

Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu; stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenika HoReCa sektora. Osim najznačajnijih hrvatskih tvrtki, veseli i ovogodišnji nastup inozemnih izlagača iz Njemačke, Austrije, Italije, Slovačke, Slovenije i Turske.

InGA je sajam koncipiran na modernim gastronomskim spoznajama i potrebama suvremenog čovjeka. Tematski je usmjeren na nova nutricionistička znanja i prilagodbe tehnologije bazirane na znanstveno i zdravstveno opravdanoj gastronomskoj kvaliteti. Naglasak je na organsku, zdravu, funkcionalnu hranu, pića, prirodnu vodu i ekološki uzgoj. Na sajmu će se prezentirati suvremeni trendovi u prehrani i inovacije u gastronomiji, autohtoni prehrambeni proizvodi te oprema i sirovine za prehrambenu industriju.

Udruga slastičara Hrvatske i Zagrebački velesajam priredit će atrakciju za sve posjetitelje – obaranje Guinnessovog rekorda u izradi najduže rolade na svijetu. Izrada najduže rolade na svijetu, duljine preko 150 metara, radit će se u sklopu projekta “Sretna Hrana”, od namirnica koje dokazano usrećuju i podižu razinu serotonina.

Svaki posjetitelj koji želi kušati komad legendarne rolade donirat će simboličnu svotu. Ukupan iznos prikupljen u sklopu ovog projekta biti će doniran u humanitarne svrhe.

“Sretna Hrana” je veliki humanitarni projekt Udruge slastičara Hrvatske kojem je cilj, kroz svoje akcije, pomoći onima kojima je to najpotrebnije, bolesnoj djeci i socijalno ugroženim obiteljima.

Osim brojnih prezentacija i degustacija na štandovima izlagača, na Sajmu će biti organizirano i nekoliko gastro poligona od kojih se posebno ističe i program Hrvatskog kuharskog saveza u kojem će se predstaviti najpoznatiji hrvatski chefovi.

Eno-gastronomski doživljaj i ove će godine na svom izložbenom prostoru oplemeniti tvrtka MAM-VIN, te kroz projekt “Kuharevo vino” predstaviti najpoznatije hrvatske kuhare i vinare.

Započinje se i s projektom burze vina s ovogodišnjim naglaskom na sortu graševine u okviru koje će vinari moći ugovarati prodaju vina sa zainteresiranim profesionalnim korisnicima.

U ovom terminu održava se i Zagrebački sajam nautike.

Svi sajmovi čine zajedničku cjelinu gdje se na jednom mjestu mogu povezati svi proizvođači, distributeri i izlagači koji kroz srodnu tematiku mogu unaprijediti hrvatsku turističku ponudu.

PROMO