Za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva, PIK Vrbovec prodao je više od 10 milijuna ćevapa, više od 2,2 milijuna pakiranja mesnih narezaka i više od dva milijuna kobasica.

Iako brojke same po sebi zvuče impozantno, još više dobivaju na težini kada ih usporedimo s rezultatima prodaje u božićno vrijeme kada se tradicionalno jede veća količina kobasica. Naime, za vrijeme adventa u Zagrebu konzumirano je više od 700.000 PIK-ovih kobasica, a za vrijeme prvenstva ta je brojka je gotovo tri puta veća, odnosno prodano ih je više od dva milijuna. Kada je riječ o narescima, za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva prodano je preko 2,2 milijuna pakiranja narezaka. Prodaja trajnih narezaka raste za 30%, a prvi izbor potrošača su Zimska i Čajna.

Iz PIK Vrbovca poručuju kako je kompanija u ovom razdoblju zabilježila rast prodaje veći od 10%. Direktor marketinga, Boris Jaranović, dodatno je istaknuo: “Brojke pokazuju da je PIK bio prvi izbor Hrvata koji im je davao snagu za navijanje i bezrezervnu podršku našim nogometašima. Drago nam je što smo bili važan dio proslave naših sugrađana i svih navijača, i mi u PIK-u smo ponosni na naše vatrene, njihov primjer upornosti i borbe do zadnjeg trena zaista nam treba biti primjer svima.”