Promotivno-prodajna akcija hrvatskih proizvoda, u organizaciji Hrvatskoga gospodarskog saveza i HGK, održat će se po drugi put od 1. do 11. lipnja kao dio manifestacije Hrvatski tjedan u Frankfurtu na Majni, u Njemačkoj.

“Hrvatske proizvode dokazano simboliziraju kvaliteta i izvornost. Cilj ove manifestacije je promocija hrvatskih proizvoda i Hrvatske kao turističke destinacije. Uz prezentacijski, tjedan će biti i prodajnoga karaktera, čime tvrtke, organizacije i institucije različitih profila imaju priliku ostvariti izravnu vezu s potencijalnim klijentima, odnosno kupcima”, rekla je glavna tajnica HGK Marina Rožić, dodajući da je ovo izvrsna prilika za promociju hrvatske kulture, gastronomije, tradicije, prirodnih ljepota uoči nadolazeće turističke sezone potencijalnim njemačkim turistima.

Bit će predstavljeni proizvodi sljedećih hrvatskih proizvođača: Mesna industrija braća Pivac, PP Orahovica, Kutjevo, Iločki podrumi, Franck, Badel 1862., Mlinar, Zigante tartufi, Riba Dražin, P.O.C., Kapronca, Adriaweb, OPG Zvonimir Kalić, OPG Dragica Vučković, OPG Nedjeljka Jurin i OPG Mirjenka Mrakovčić.

Posjetitelji će moći svakoga dana od 9 do 22 sata kušati i kupiti hrvatske poljoprivredno-prehrambene proizvode. Sajam je smješten na jednoj od najčešće posjećenih lokacija u gradu, Roßmarktu, gdje dnevno prođe više od 40 000 ljudi.

Inače, Frankfurt na Majni grad je s dugom sajmišnom tradicijom čije urbano područje ima više od 2,5 milijuna stanovnika.

Povezanost između Njemačke i Hrvatske očituje se u činjenici da su Hrvati jedna od brojnijih etničkih skupina u Njemačkoj, posebice u Frankfurtu na Majni.

S druge strane, Njemačka predstavlja emitivno žarište, što potvrđuje brojka od 2,2 milijuna njemačkih turista u Hrvatskoj 2016. godine.