“Znala sam direktno iz izlaska doći na HRT, snimiti najave za novo izdanje Briljanteena i onda se vratiti na tulum”, rekla je Ida Prester u pilot izdanju najnovije emisije U AFTERU koju gledamo na YouTube kanalu. Ova prekaljena partijanerica usporedila je noćni život Zagreba i Beograda, ali priznala i da su joj izlasci i nastupi s bendom Lollobrigida odredili život. Naime, upravo je u jednom od izlazaka upoznala i sadašnjeg supruga Ivana. Danas njih dvoje tulumare diljem regije zajedno, a djeluje nevjerojatno da je neumorna Ida počela izlaziti tek sa 17 godina.

Ida Prester i Bruno Bucić

“Nakon toga je počeo rusvaj. Roditelji su me umalo izbacili iz kuće”, uz osmijeh je priznala Bruni Buciću, inače zvučnom radijskom licu nekadašnje Stojedinice, a sadašnjem pojačanju Ivani Mišerić na Otvorenom radiju.

Iza emisije stoji nagrađivani startup
“Da je Jelena Veljača bila aktivna u vrijeme kad smo izlazili, netko bi završio u pritvoru”, u svojem je stilu kazao Mario Petreković, neslužbeni gradonačelnik noćnog života Zagreba. S njim se ukoštac ulovila Nela Simić, Bucićeva kolegica sa Stojedinice, ali i voditeljica uspješnih kulturnih projekata poput Relija po galerijama. Za razliku od Ide, Petrekoviću je dojadilo posjećivati druge klubove pa si je izgradio vlastiti.

Nela Simić, Bruno Bucić i Mario Petreković

U Katranu je, kako bi se u narodu reklo, “katica za sve”, ali pločice ipak ne bi postavljao sam. “U postavljanju pločica bih sudjelovao toliko da majstoru donesem pivo”, šeretski je izjavio. Za Katran kaže da nije samo noćni klub, nego “The Mjesto”, a ovaj mu je projekt osim zabave donio i srodnu dušu Aleksandru koju je upoznao dok je čekala red za toalet. “Zbog nje sam i izgradio klub, napravio sam joj klopku”, zaključio je Petreković.

Poznato je da većinu sadržaja na YouTubeu pokreću entuzijasti s ograničenim znanjima i resursima, no ovdje to nije slučaj. Emisiju U AFTERU, u kojoj se progovara o društvenom životu, pokrenula je ekipa nagrađivanog zagrebačkog startupa DiVan koja već sedam godina predano prati događanja na hrvatskoj sceni.

“U AFTERU je nastao kao odgovor na pandemijsku godinu kad su izbrisani svi gradski sadržaji i kad nismo imali što raditi. No nismo joj htjeli pristupiti kao još jednom podcastu. Projekt je utoliko riskantniji jer na njemu radi osmeročlana ekipa, a sve se snima u profesionalnom studiju sa što modernijom tehnologijom. U scenografiju koju potpisuju Sobočan Interijeri i cijeli brending smo uložili puno pažnje kako bismo dobili što kvalitetniji proizvod”, rekla je Matina Tenžera, voditeljica DiVana.

Porto Morto

Znamo ime idućeg gosta
Već tijekom ovog tjedna u novoj epizodi za šank sjeda četvorka iz benda Porto Morto koji će uskoro nastupiti na INmusic festivalu. Govoreći o INmusicu, momci su priznali da su se uspjeli prošvercati na jedno festivalsko izdanje i otkrili koji je trik da bez ulaznice upadneš na bilo koji festival. Što ekipa DiVana naravno, nikako ne podržava. Oni uvijek kupe ulaznicu.