Tržišne komunikacijeDOPIkea Hrvatska i Mastercard podupiru pet ženskih poduzetničkih inicijativa

Ikea Hrvatska i Mastercard podupiru pet ženskih poduzetničkih inicijativa

U utorak, 9. travnja, predstavljene su dobitnice Programa ekonomskog osnaživanja Odvažna, koji su pokrenule tvrtke Ikea Hrvatska i Mastercard, u suradnji sa Zakladom Solidarna i Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HR PSOR). Među 120 prijavljenih projekata, odabrano je 25 finalistkinja natječaja te, konačno, pet ženskih poduzetničkih inicijativa koje će tijekom sljedećih godinu dana dobiti financijsku te stručnu potporu u obliku mentorske i edukativne podrške.

Četirima od njih dodijeljene su donacije u ukupnom iznosu od 250.000 kuna, a jedan projekt je dobio podršku tvrtke Ikea u obliku dobavljačkog ugovora. Namjera je programa Odvažna mentorskim i edukativnim aktivnostima, kao i novim prilikama za poslovno umrežavanje, dodatno podržati dobitnice, ali i svih 25 finalistkinja natječaja.

“Rodna ravnopravnost je ljudsko pravo i u skladu je s našim vrijednostima, a rodno ujednačeni timovi dokazano su uspješniji i kreativniji. Stoga je za tvrtke pametno koristiti taj potencijal! Ipak, nije dovoljno poticati rodnu ravnopravnost isključivo u vlastitoj tvrtki, Ikea želi doprinijeti i osnaživanju ravnopravnosti u društvu. Naš je utjecaj snažniji kada to činimo u partnerstvu s drugima, a primjer toga je i natječaj ‘Odvažna’ koji će doprinijeti osnaživanju ženskih poduzetnica i njihovom poslovnom uspjehu”, istaknula je Hilde Van Criekinge, direktorica korporativnih komunikacija i održivog razvoja u tvrtki Ikea Jugoistočna Europa.

“Osnaživanje žena je Mastercardu jedan od prioriteta, a posebno kada znamo da je podrška okruženja jedan od ključnih elemenata za njihov poslovni uspjeh. Nažalost, ni razvijena tržišta nisu imuna na predrasude prema ženskom poduzetništvu pa zato podizanje svijesti o ovom važnom pitanju moramo pretvoriti u djelovanje”, poručila je Ana Subašić iz Mastercarda.

Među nagrađenim projektima je žitna lađa Zora tvrtke Aurora Colapis iz Zamršja, koja posjetiteljima omogućava turističke izlete po Kupi, učenje o povijesti Karlovačkog Pokuplja te kušanje jedinstvenih lokalnih proizvoda. Projekt Zora, koji doprinosi oživljavanju ovog ruralnog područja, pokrenula je Jasmina Cvetković sa svojih pet prijateljica, a donacija u sklopu programa Odvažna pomoći će im u unaprjeđenju prodajnih i promotivnih aktivnosti.
Zahvaljujući donaciji programa Odvažna, Mediteranski plesni centar u istarskom gradiću Svetvinčenat bit će pretvoren u prostor visoke tehničke kvalitete, a ženskom timu Zagrebačkog plesnog ansambla bit će omogućene i edukacije o izradi višegodišnjeg poslovnog plana i razvoja EU projekata.

Projektu Book cafea Paradiso tvrtke Dandy iz Otočca donacija će, između ostalog, pomoći u organizaciji književnih večeri, ali i osnaživanju lokalnih proizvođača koji će na događanjima moći predstaviti i svoju ponudu.

Jeleni Bikić, vlasnici brenda prirodne kozmetike Silvan, dobivena donacija pomoći će u certificiranju proizvoda, odlasku na priznate međunarodne sajmove i daljnjem poslovnom umrežavanju, dok će se prva društvena igra na domaćem tržištu posvećena ženama, Fierce Women, moći kupiti i u robnoj kući Ikea Zagreb. Igra uključuje karte ilustriranih portreta žena iz cijeloga svijeta koje su dale izuzetan doprinos društvu, a nastala je u suradnji poduzetnica u kulturi i umjetnica koje je okupila udruga K-zona iz Zagreba.

U sklopu događanja, održana je i stručna rasprava “Odvažno do održivosti: kako zajedno još bolje odgovoriti na potrebe žena u poduzetništvu” na kojoj je istaknuto kako je ženama poduzetnicama, uz financijsku, nadasve važna i edukativna i mentorska podrška.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...