ikea-logo-ftdUklonjene su sve prepreke i veliki švedski lanac konačno kupcima u Hrvatskoj bez problema može otvoriti vrata.

Potvrdio je to u ponedjeljak i potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević, dodajući kako je sve samo stvar tehničke prirode.

Zemljište je IKEA kupila još prije pet godina, uredi su spremni, a sad i gradnja može početi.

Švedski maloprodajni trgovački lanac tako bi hrvatskim građanima ponudio veliki centar na dva kata, u kojem bi bilo 320 prodavaonica, restorana, kafića te vani čak šest tisuća parkirnih mjesta.

“Onda Hrvati mogu očekivati da će robna kuća IKEA biti puna, s punim asortimanom, i mi se nadamo da će sva ona iskustva koja su imali vani moći doživjeti u Zagrebu, u Hrvatskoj. Nadamo se i da ćemo 2012. uistinu moći otvoriti prvu robnu kuću IKEA-u u ovom dijelu Europe. Često se pita kad IKEA dolazi u Hrvatsku? IKEA je već u Hrvatskoj”, kazao je za Dnevnik.hr glasnogovornik IKEA-e Igor Štefanac.

Naime, Hrvatske autoceste s Ivanje Reke uskoro pomiču naplatne kućice, a riješena je i prenamjena zemljišta.

“Ostao je samo još jedan detalj, a to je lokalna cesta, gdje je pitanje više tehničko nego financijsko. A to je između lokalne samouprave i IKEA-e i vjerujem da ćemo to uskoro razriješiti”, izjavio je potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević.

IKEA će se prostirati na gotovo 400 tisuća četvornih metara, a ukoliko doista gradnja centra počne ove godine, vrata bi za kupce mogla biti otvorena već iduće. (Dnevnik.hr)