ikea-lattjo bubnjevi-midiLanac robnih kuća Ikea s tržišta je povukao dječje Lattjo palice za bubnjeve i drvene udaraljke, te poručio kupcima da ih uklone iz dosega djece, te da će im po povratu tih proizvoda vratiti novce i bez predočenja računa.

Iako do sada nije prijavljena niti jedna nezgoda s tim proizvodima, a na Ikeinom testiranju su zadovoljili sigurnosne standarde, tijekom naknadne istrage otkriven je rizik s gumenom kuglicom, priopćila je švedska kompanija.

Na temelju šest izvještaja u kojima su zaposlenici upozorili kako se gumena kuglica na kraju palice za bubnjeve može odvojiti, i tako u najgorem slučaju prouzročiti opasnost od gušenja, proizvodi su povučeni s polica.

“Razvijamo proizvode namijenjene poticanju dječje kreativnosti i njihove prirodne potrebe za igranjem. Dok se djeca igraju, ne razmišljaju o sigurnosti, stoga to moramo činiti mi”, objasnila je Cindy Andersen, menadžerica razvoja dječjeg asortimana u kompaniji.

Dodala je da Ikea, unatoč činjenici da su oba proizvoda zadovoljila standarde sigurnosti igračaka, proizvode povlači iz prodaje radi mjera predostrožnosti, te kako bi se izbjegla mogućnost bilo kakvih nezgoda.

Lattjo palice za bubnjeve i Lattjo drvene udaraljke bile su dio asortimana u svim Ikeinim robnim kućama od 1. studenog 2015. (SEEbiz.eu/Hina)