ikea-home-midiŠvedski proizvođač i prodavač namještaja Ikea svoje poslovanje na srpskom tržištu neće započeti prije kraja 2017. ili početkom 2018. godine.

Na mjestu buduće robne kuće nadomak Beograda, radnici su do sada s lakšom mehanizacijom radili samo na uređenju zemljišne površine.

Premještanje naplatne rampe u Bubanj Potoku koja predstavlja najveći problem za početak radova, neće biti završeno prije listopada tekuće godine. Za glavnog izvođača radova izabrana je austrijska kompanija Strabag AG, kojoj će se tijekom radova priključiti i nekoliko domaćih kompanija.

Otvaranje prve trgovine ”Ikea” ne treba očekivati prije kraja sljedeće ili početkom 2018.godine, jer je za izgradnju centra potrebno više od godinu dana.

Podsjetimo, Šveđani će na površini od 26 hektara izgraditi robnu kuću na 38.000 metara kvadratnih bruto površine na tri nivoa, dok će posjetiocima biti na raspolaganju i parking za 1.500 vozila.

Vrijednost investicije u Bubanj Potoku iznosi 70 milijuna eura, dok će ulaganja u narednih sedam godina iznositi 300 milijuna kroz otvaranje nekoliko robnih kuća i regionalnog centra. (retailserbia.com)