Mislimo zeleno

Iako su u ovo doba godine u okolišu dominantne neke druge boje, zelena je jedna od boja kojima se krasi božićni ugođaj i ovo lijepo adventsko vrijeme. U toj je boji i naše blagdansko izdanje, veliki dvobroj, koji za glavnu temu ima društveno odgovorno poslovanje u kojemu je zelena tranzicija dominantna boja. Trebamo misliti zeleno u svim poslovnim strategijama jer to je put prema budućem uspjehu. Održivo poslovanje nema alternativu i trebamo u ta nastojanja uključiti sve naše resurse, kako poslovne, tako i privatne. Promjena počinje od pojedinca, odgovorni smo samo za svoje postupke i jedino ako činimo dobro možemo postići da se i drugi ugledaju na nas. Tako je i u poslovnom svijetu pa u velikom prilogu koji donosimo na temu društveno odgovornog poslovanja ističemo primjere renomiranih hrvatskih tvrtki koje treba slijediti. One utiru put transformacije poslovanja cijeloga sektora.

Jedna od takvih tvrtki svakako je Atlantic Grupa s čijim smo glavnim direktorom Strateškog poslovnog područja Kava, Matom Štetićem, razgovarali o trendovima u ovoj kategoriji, ali i ostalim područjima poslovanja. Analizirali smo i dvije zanimljive kategorije – smrznutu hranu i osvježivače zraka – koje su u ovo doba godine izuzetno zanimljive potrošačima. No, blagdansko izdanje otvaramo kao i proteklih godina velikim prilogom o blagdanskoj košarici u kojem, osim našeg kućnog članka, donosimo niz istraživanja i analiza iz različitih kuteva. S koje god strane gledali, blagdanska je košarica iznimno ukusna.

Slijedom toga, radujemo se opuštanju uz obiteljska druženja tijekom nastupajućeg Božića i Nove godine te koristim ovu priliku zahvaliti se mojim dragim kolegama na trudu i zalaganju u ovoj nimalo jednostavnoj 2021. godini te uz nadu kako će nam iduća biti zdravija i normalnija svim našim čitateljima želim sretne blagdane i uspješnu 2022. godinu!
Svako dobro!

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!