Brend Jägermeister i u 2013. godini bliži se brojci od milijun prodanih boca te zauzima četvrtinu udjela stranih alkoholnih pića u Hrvatskoj

Kompanija G3 Spirits, zastupnik Jägermeistera za Hrvatsku, danas je predstavila prodajne rezultate ovog brenda za prva tri kvartala koji pokazuju da je brend potvrdio svoju lidersku poziciju na hrvatskom tržištu koju drži već duže od jednog desetljeća.

Kao najprodavaniji uvozni brend u Hrvatskoj, navode iz tvrtke, Jägermeister od 2008. bilježi prodaju na razini od milijun prodanih 0,7-litrenih boca godišnje, što je dvostruko više od drugoplasiranog inozemnog alkoholnog pića na hrvatskom tržištu.

Nakon prva tri kvartala ove godine najpoznatiji biljni liker na svijetu ostvario je prodaju od 629.545 boca od 0,7 l, a prema trenutnim projekcijama i ove se godine približava brojci od milijun prodanih boca. Trenutno Jägermeister zauzima oko četvrtine ukupnog tržišta stranih alkoholnih pića u Hrvatskoj, što predstavlja nastavak rasta njegovog udjela u ukupnoj prodaji u tom segmentu, kažu u G3 Spirits.

Pritom navode i istraživanje koje je nedavno provela agencija Mediana na uzorku od 600 ljudi u dobi od 18 do 55 godina, a prema kojem je Jägermeister broj 1 izbor za više od 30 posto ispitanika kada je riječ o njihovom omiljenom alkoholnom piću.

U tvrtki također ističu kako tajna uspjeha Jägermeistera svakako leži u velikoj prepoznatljivosti, čemu definitivno pridonosi i činjenica da je riječ o brendu s najvećim brojem marketinških aktivnosti u Hrvatskoj – oko 1000 godišnje.

Pozitivne trendove brend bilježi i na globalnoj razini, pa je tako Jägermeister 2012. godinu završio s rekordnim brojkama. Rast prodaje od oko 2% ostvaren je zahvaljujući 89,2 milijuna prodanih 0,7-litrenih boca, što je brendu osiguralo ukupno sedmo mjesto u svijetu kada je riječ o premium alkoholnim pićima te uvjerljivo prvo mjesto u kategoriji likera.

Da bi brend, unatoč financijskoj krizi u većini svijeta, uspio zadržati ukupan rast prodaje najviše su doprinijeli odlični rezultati u SAD-u, čak nevjerojatni u zemljama poput Brazila, Južnoafričke Republike i Južne Koreje te neočekivano dobri u većini europskih zemalja. Od europskih zemalja nevjerojatan je prodajni skok tako zabilježila Velika Britanija, završivši 2012. godinu s čak 6 milijuna prodanih boca, ističu iz G3 Spiritsa.