Po prvi put u povijesti Mast-Jägermeister SE, proizvođač biljnog likera sa sjedištem u njemačkom gradu Wolfenbüttelu, predstavio je super premium ekstenziju brenda Jägermeister pod nazivom Manifest.

Manifest je prvi super premium biljni liker na svijetu, a temelji se na legendarnoj Jägermeister recepturi. Majstori destileri redefinirali su izvorni recept, koji se nije mijenjao čak osamdeset godina, i unaprijedili proizvodni proces kako bi stvorili novo i odvažno piće. Manifest karakterizira bogat, pun okus za koji su zaslužne slatkaste note anisa i sušenog voća, suptilno ljutkasti i aromatični bitteri, a sve je zaokruženo okusom vanilije i aromom koju daju hrastove bačve.

Posebnost Manifesta, koja mu daje specifičan okus, krije se u novoj recepturi s više od 56 različitih vrsta bilja, cvijeća, korijena, voća i macerata. Proizvodnja ovog biljnog likera znatno se razlikuje od proizvodnje izvornog Jägermeistera. Tijekom procesa maceracije mješavina macerata pohranjuje se u starim hrastovim bačvama gdje ostaje do godinu dana, dok destilat pšenice sazrijeva zasebno u malim hrastovim bačvama.

Ovaj oblik starenja ekstrahira prirodne sastojke drva koji daju posebnu aromu piću. Manifest sadrži 38 posto alkohola, što je 3 posto više nego kod standardnog Jägermeistera, a nekonvencionalan, dvostruki postupak sazrijevanja i drugačija receptura donijele su mu novu i jedinstvenu dimenziju okusa, u što će se odmah uvjeriti svi konzumenti.

Manifest dolazi u prozirnoj boci elegantnog dizajna koja naglašava tamne, bakrene nijanse prvog super premium biljnog likera na svijetu. Natpis Manifest i ručno izrađen brončani Jägermeister amblem naglašavaju snažan stav i originalnost novog proizvoda. Namijenjen je ambicioznim i uspješnim ljudima koji će u ovom premium biljnom likeru uživati na sofisticiranim i jedinstvenim mjestima ili u dobrom društvu u opuštenoj atmosferi vlastitog doma. Poslužuje se ohlađen i to ulijevanjem pića u čašu preko kockica leda smještenih u poseban filter. Ovaj originalan doživljaj pripravljanja pića može se nazvati Manifest ritualom jer zahtijeva vrijeme i posvećenost onoga tko ga toči.

Manifest će hrvatskom tržištu biti ekskluzivno predstavljen početkom 2019. godine, a svi ljubitelji Jägermeister biljnog likera moći će u njemu uživati isključivo u odabranim barovima, restoranima, hotelima i klubovima te ga kupiti na specijaliziranim maloprodajnim mjestima.