S obzirom na to da više od polovice svjetske potrošnje jakih alkoholnih pića otpada na mnogoljudne azijske zemlje, nije ni čudo da se na vrhu ljestvice nalaze upravo pića i brendovi iz tog podneblja 

Iako bi se na priloženom popisu milijunaša, odnosno top 50 svjetskih proizvođača jakih alkoholnih pića koji ostvaruju prodaju u milijunima boca očekivalo najviše razvikanih imena poput poznatih francuskih konjaka, američkih viskija ili pak ruskih votki, s obzirom na to da više od polovice svjetske potrošnje otpada na mnogoljudne azijske zemlje kao što su Kina, Indija, Koreja i druge, nije ni čudo da se na vrhu ljestvice nalaze upravo pića i brendovi iz tih zemalja.

Tako već dugi niz godina tron čvrsto drži korejski Jinro 24, soju odnosno piće koje bi se najilustrativnije moglo opisati kao blaga azijska votka.

Slijedi Officer’s Choice, prvi izbor svakog Indijca kada je u pitanju viski, pa još jedan korejski Soju neobičnog imena Chum Churum te Emperador Brandy koji usprkos očitom latinskom imenu ne dolazi iz Španjolske ili neke od zemalja Južne Amerike, već s Filipina.

Tek na petom mjestu nalazi se planetarno popularna i nama poznata Smirnoff votka. Ostatak popisa pogađate, jednako je egzotičan.