Diskonter Kaufland ojačao je prisutnost u Poljskoj preuzimanjem tri bivša outleta britanskog lanca Tesco u Varšavi, Gdansku i Krakovu. Tri prodajna mjesta otvorena su pod brendom Kauflanda 13. veljače nakon obnove koja je trajala dva tjedna, piše portal esmmagazine.com.

Iz Kauflanda su poručili kako će tri prodajna mjesta biti u potpunosti modernizirana tijekom ljeta i to u skladu s brendiranjem matične Schwarz Group.

“Za Kaufland u Poljskoj ovo je preuzimanje logičan korak”, komentirao je Thorsten Sauter, član Uprave tvrtke. “Ovaj će potez učvrstiti naš položaj na poljskom FMCG tržištu i aktivno pomoći oblikovati konsolidaciju europske maloprodaje.”

U budućnosti Kaufland namjerava preuzeti četiri dodatna Tesco prodajna mjesta.

U siječnju je, kako podsjeća esmmagazine.com, glavni izvršni direktor Tesca Dave Lewis najavio kako je britanski maloprodajni lanac predan poboljšanju svoje usluge u Poljskoj uz istovremeno nastojanje za povećanjem produktivnosti.

“Svjesni smo da smo u određenom zaostatku budući da smo prisutni s hipermarketima, a rast bilježe manji formati”, komentirao je Lewis restrukturiranje poljskog poslovanja. Zaključio je kako stoga prodaju neke hipermarkete i smanjuju prisutnost.