U okviru projekta “Vratimo djecu na igrališta” Konzum do sada izgradio i opremio 31 dječje igralište

Konzum nastavlja s projektom “Vratimo djecu na igrališta”, koji provodi već duži period i u okviru kojeg je do sada uredio 31 dječje igralište u Hrvatskoj.

Novo dječje igralište otvoreno je danas u Vukovaru, na adresi Domovinskog rata u Borovom naselju, a svečano su ga otvorili Marija Budimir, zamjenica gradonačelnika grada Vukovara, Iva Balent, izvršna direktorica marketinga Agrokor koncerna, te Josip Grgić, direktor marketinga Konzuma.

“Projekt ‘Vratimo djecu na igrališta’ provodimo s ciljem i željom da što većem broju djece i mladih diljem lijepe naše, omogućimo kvalitetna i sigurna mjesta za igru i druženje. Cilj nam je kroz ovu inicijativu promovirati i važnost boravka na otvorenom, bavljenja sportom i druženja s vršnjacima. Svi se rado prisjećamo djetinjstva kada smo puno vremena provodili u igri u parkovima i na igralištima te tako gradili prijateljstva. Stoga mogu reći da sam iznimno ponosna na ovaj projekt kojim smo dali značajan doprinos kvaliteti života građana u lokalnim zajednicama u kojima poslujemo. Zahvaljujem gradu Vukovaru na partnerstvu u ovom projektu, kao i svim našim kupcima na prijedlozima i podršci”, istaknula je Iva Balent.

Konzum je novo igralište u Vukovaru opremio s ukupno 12 novih kombiniranih sprava kao što su klackalice, njihaljke, tobogani, ljuljačke i druge. Ispod sprava u sklopu ovog, kao i svih drugih igrališta uključenih u projekt, nalazi se obavezna zona sigurnosti, odnosno 50 četvornih metara specijalne antistresne podloge koja amortizira eventualni pad ili povredu djeteta, a svi sadržaji i igrala objedinjuju najviše standarde i norme sigurnost i kvalitete.

Proizvođač opreme i igrala za dječje igralište je tvrtka Stribor Oprema, čime Konzum nastavlja tradiciju opremanja igrališta u suradnji s hrvatskim proizvođačima opreme i igrala za dječja igrališta.

Ovo vukovarsko igralište opremljeno je i s novom komunalnom opremom – klupama i koševima za smeće. Grad Vukovar pobrinuo se za građevinske radove i pripremu terena za postavljanje novih sprava.

“U studenom 2013. godine, prilikom otvorenja centra Golubica Mall, najavili smo da ćemo gradu Vukovaru pokloniti novo dječje igralište. Ponosni smo što smo u kratkom roku to obećanje i ispunili. Novouređeno dječje igralište svakako je još jedan dodatan iskorak u približavanju našim kupcima na ovom području kojima na ovaj način zahvaljujemo na njihovoj vjernosti. Ponosni smo na projekt “Vratimo djecu na igrališta” koji provodimo s ciljem da moderna i sigurna dječja igrališta učinimo dostupnima za svu djecu Hrvatske”, izjavio je Josip Grgić prigodom otvorenja.