Tvrtka Fructal ove godine obilježava već 40. godišnjicu Fruteka, jedne od najpoznatijih robnih marki namijenjenih najmlađima. Fructal je tim povodom darovao 40.000 eura mališanima i njihovim obiteljima iz cijele regije, a u Hrvatskoj pružio podršku Savezu društava Naša djeca Hrvatske putem projekta “Za osmijeh djeteta u bolnici”.

Luka Jejčič, glavni direktor Fructala, pritom je rekao da je Fructal ovim povodom odlučio pružiti podršku različitim projektima u šest država regije s ciljem da djeci olakša odrastanje.

“U Hrvatskoj se podrškom u iznosu od 6.000 eura pridružujemo projektu ‘Za osmijeh djeteta u bolnici’ koji organizira Savez društava Naša djeca Hrvatske. Fructal tako ostvaruje svoju društvenu odgovornost jer smo svjesni da su djeca naša budućnost”, rekao je Jejčič.

U okviru projekta Za osmijeh djeteta prikupljaju se sredstva za hospitaliziranu djecu. Ciljevi su projekta promicanje i primjena suvremenih načela humanizacije bolničkog liječenja djece i provodi se kontinuirano tijekom godine, u vremenu dok djeca borave u bolnici. Prikupljena sredstva članovi Saveza DND namijenit će kupnji opreme u igraonicama koja će biti dostupna najmlađima.

“U ime Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Središnjeg koordinacijskog odbora akcije ‘Za osmijeh djeteta u bolnici’ izražavam veliko zadovoljstvo i zahvalu Fructalu što su prepoznali naše napore u podizanju standarda liječenja djece u Hrvatskoj te što su nam svojom donacijom odlučili pomoći u ostvarivanju ciljeva akcije, a njezin je krajnji cilj olakšati i uljepšati boravak djeteta u bolnici te tako prevenirati kratkotrajne i dugoročne posljedice hospitalizacije na zdravlje u djetinjstvu i odrasloj dobi.
Pravo na igru pravo je svakog djeteta, a igra je posebno važna i ljekovita djetetu u bolnici. Ovu donaciju namijenili smo opremi za igraonice u deset bolnica/dječjih odjela koji nose prestižni naslov Bolnica/bolnički odjel – prijatelj djece”, izjavila je predsjednica Saveza DND Aida Salihagić Kadić.