Početkom ove godine tvrtka KOTANYI obilježila je 20 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj. Bio je to gastronomski event za pamćenje. Prestiž i elegancija te nezaboravni gastro užitci obilježili su po mnogočemu jedinstvenu gala večer Taste with signature. Vodeći chefovi regije okupili su se u Zagrebu te povodom 20. obljetnice omiljenih začina KOTANYI predstavili neopisivu kulinarsku rapsodiju. KOTANYI je zaista dobro začinio proteklih 20 godina, a kako su obećali strastveno su krenuli dalje u nove izazove.

Dana 10. prosinca 2018. godine KOTANYI je otvorio vrata svog GOURMET KLUBA, prostora namijenjenog razmjeni iskustava i znanja za sve one koji u kuhanju uvijek iznova pronalaze nove izazove i zadovoljstvo. Kako su pred nama dani blagdana i uživanja u gastro delicijama nameću nam se brojna pitanja. Kako pripremiti blagdanski ručak ili večeru koja će razveseliti naše najmilije? Kako spojiti tradiciju s najnovijim svjetskim gastro trendovima? Kako uživati u hrani na jedan novi način?

Povodom otvorenja svog GOURMET KLUBA, KOTANYI je okupio ljude koji kuhaju s inspiracijom i koji su cijeli svoj život upravo tome posvetili, ali i one koji ponekad svoju kreativnost najbolje mogu izraziti kroz neko jelo i koji su odlučili da će to biti važan dio njihovih života. Zajedničko im je svima da su u tome strastveni i da ih pokreće čvrsta iskrena emocija.

Od onih najmlađih, studenata visoke škole za gastronomiju ASPIRA pa do legende gastronomije Steve Karapandže kojem će se pridružiti naša poznata bloggerica Lana Klingor Mihić kako bi pripremili tradicionalnu Puricu s mlincima, crvenim zeljem i kestenima. Svoja umijeća pokazao nam je i David Skoko uz Dragana Jovanovića iz GASTRO KLUBA Pula, a da bi oni mogli pripremati razne delicije od tune pobrinuli su se ekipa mladih ribara i talentiranih kuhara iz HOOK&COOK-a.

Došao je i Hrvoje Zirojević koji je uz asistenciju Matka Bukovca pripremao razna jela od bakalara. Pridružio nam se i Pero Savanović koji je naš jelovnik obogatio glaziranim mini pilićima. Za ono slatko na kraju pobrinula se Suzy Josipović Redžepagić koja nas je obradovala raznim sitnim božićnim kolačićima i blagdanskom tortom.

A da bismo sve to pripremili tvrtka AMICA pobrinula se za to da naša kuhinja bude opremljena vrhunskim kućanskim uređajima. Prva važna događanja u KOTANYI GOURMET KLUBU krenut će već početkom iduće godine, a radit će se na promociji mediteranske kuhinje i Masterclassovima naših eminentnih chefova koji će imati priliku svoja znanja podijeliti i prenijeti na kolege iz zemalja regije.