Kriza ili prilika za rast? Affiliate će pomoći

O novim trendovima u e-commerceu u vrijeme krize, učinkovitim alatima, kao što je affiliate prodajni kanal, iskustvima konkretnih web trgovina i publishera, pričat ćemo na 3. online e-commerce Affiliate konferenciji za Adria regiju 26. travnja 2023. od 10 do 12 sati

Svi smo u današnje vrijeme suočeni s rastućom inflacijom, strahom od širenja rata u Europi, što ima veliki utjecaj na svakoga pojedinačno, a odražava se na biznis i sveukupne ecommerce rezultate tvrtki. Također, izražen je ulazak stranih brendova na domaće tržište, što povećava konkurenciju i smanjuje prostor za ostvarivanje prihoda.

Prepustiti se stihiji značilo bi unaprijed potpisati neuspjeh. Zato ecommerce stručnjaci stalno traže nova rješenja i učinkovite alate koji će im u krizi donijeti konstantan rast biznisa uz minimiziranje rizika, a slažu se u tome da je performance marketing, uključujući affiliate marketing, pravo rješenje.

Već značajan broj lokalnih i međunarodnih web trgovina u Adria regiji koristi u svom marketing miksu affiliate prodajni kanal. Među ostalima to su Lelosi, Emmezeta, Bigbang, Ponudadana, Conrad, Aboutyou, Answear, Notino i drugi.

Nepostojanje rizika, povećanje šanse za prodaju web trgovine zahvaljujući promociji na mnogobrojnim publisherskim portalima, novi kupci, potpuna kontrola nad troškovima oglašavanja, pozitivne su strane affiliatea. Publisheri promoviraju proizvode i usluge web trgovine u zamjenu za proviziju od ostvarene prodaje, i upravo zato web trgovine u vrijeme krize rado uključuju affilate prodajni kanal, jer ga plaćaju samo ako dođe do konverzije.

Web trgovina definira proviziju u skladu sa svojim mogućnostima, maržom i biznis planom, a affiliate tehnologija, kao što je na primjer najkorištenija CJ.com tehnologija, omogućava im da postave troškove točno prema svojim ciljevima, kako bi ispunili EBITD-a i povrat svojih marketinških ulaganja.

Za razliku od ostalih marketing kanala, affiliate je jedini kanal u kojem web trgovini nisu diktirane cijene promoviranja, nego ih e-shop sam postavlja, što je sušta suprotnost uobičajenim suradnjama, poput Facebooka ili Googlea.

U affiliate marketingu se stvara situacija da svi pobjeđuju, i web trgovina, i publisher koji promovira web trgovinu za proviziju od ostvarene prodaje.

Svaki vlasnik web stranice ili online kreator sadržaja može postati publisher koji promovira web trgovinu, što motivira ljude na aktivnost, u smislu unovčavanja njihovog online sadržaja i ostvarivanja provizije od prodaje. U affiliateu publisheri su: medija portali, blogeri, influenceri, kuponski portali, katalozi proizvoda, recenzijske web stranice, cashback portali, programi lojalnosti, tehnološki publisheri i mnogi drugi.

Prema podacima vodeće affiliate mreže u središnjoj i istočnoj Europi, VIVnetworks.com, koja je dio najuspješnije i najkorištenije svjetske CJ.com affiliate tehnologije, affiliate prodajni kanal rastao je YoY 2021./2022. za 80% u Hrvatskoj, a u Europi 22%.

Iako je affiliate veoma zastupljen u centralnoj Europi, istovremeno ima puno ljudi u Adria regiji koji affiliate ne znaju, pa se može reći da je affiliate noviji prodajni kanal u Hrvatskoj s izuzetno velikim potencijalom za rast u svim nišama poslovanja web trgovina, kao što su: moda, kozmetika, dom i vrt, knjige, igrice, financije, putovanja, zdravlje i wellness, hrana, sport i fitness, elektro itd.

O novim trendovima u e-commerceu u vrijeme krize, učinkovitim alatima, kao što je affiliate prodajni kanal, iskustvima konkretnih web trgovina i publishera, pričat ćemo na 3. online e-commerce Affiliate konferenciji za Adria regiju 26. travnja 2023. od 10 do 12 sati.

Svi zainteresirani mogu se besplatno prijaviti ovdje, a program konferencije možete pogledati ovdje.

Veselimo se zajedničkim uspješnim affiliate koracima.

Ako želite dobiti dodatne informacije o affiliate prodajnom kanalu, javite nam se na email: marina.kostkova@vivnetworks.com ili posjetite web stranicu: https://www.vivnetworks.com/hr.

Prethodni članakInflacija cijena hrane u Europi ostaje visoka do kraja godine
Sljedeći članakBipa otvorila 140. poslovnicu u Hrvatskoj