Tvrtka KTC iz Križevaca danas je u Virovitici otvorila plastenički kompleks za proizvodnju rajčice, investicija je vrijedna oko 4,5 milijuna kuna, a otvorila je osam novih radnih mjesta.

Plastenici su površine pet tisuća četvornih metara, očekuje se prosječan prinos 40 do 45 kilograma rajčica po četvornom metru, a u uzgoju će se primjenjivati inovativna tehnika intenzivnog, hidroponskog uzgoja povrća. Proizvedena rajčica će se plasirati u KTC-ovu prodajnu mrežu, koju čine 22 supermarketa.

Uz kadrove koje imamo, u tvrtki smo razvili vlastitu proizvodnju povrća jer imamo vlastito tržište. Na taj način želimo zaustaviti uvoz robe koju možemo proizvesti, rekao je vlasnik i predsjednik Upravnog odbora KTC-a Ivan Katavić.

Radove na plastenicima je izvodila tvrtka Metaplast iz Pitomače.

Plastenici u Virovitici drugi su plastenički projekt koji realizira tvrtka KTC.

Prvi plastenik na oko četiri tisuće četvornih metara, u kojem se uzgajaju paprika, krastavci, rajčica i salata, otvoren je prije dvije godine u Križevcima.

U organiziranoj poljoprivrednoj proizvodnji s oko 500 kooperanta KTC godišnje proizvede oko 5 tisuća tona povrća.

Tvrtka KTC na hrvatskom tržištu posluje 20 godina. U 20 gradova ima svoje trgovačke centre, u većini od njih i velike restorane i druge sadržaje. (Business.hr / Hina)