Tvrtka Labud i udruga Europa Donna Hrvatska udružile su snage u hvalevrijednoj akciji u kojoj su od svakog kupljenog limitiranog izdanja Čarlija s mirisom šumske jagode odvojili 50 lipa za borbu protiv raka dojke.

“Ključni je cilj ove humanitarne akcije podići svijest o važnosti redovnih pregleda i ranog otkrivanja bolesti i među mlađim ženama, u 20-im i 30-im godinama, koje su manje informirane ali, nažalost, također unutar rizične skupine. Zajedničkom kampanjom Labuda i Europa Donne Hrvatska naglasili smo važnost pravovremenih pregleda jer rano otkrivanje i postavljanje dijagnoze u početnom stadiju bolesti znatno povećava šansu za uspješnim izlječenjem”, poručuju iz Labuda.

Od početka kampanje u lipnju do završetka 31. prosinca prošle godine prikupljeno je 65.078,50 kuna za udrugu Europa Donna Hrvatska. Putem društvenih mreža te zahvaljujući TV kampanji, člancima, eventima i materijalima s jasnim i jednostavnim uputama tko, kada i kako može napraviti samopregled i kako postupiti u slučaju otkrivanja bolesti kampanja je dosegla i informirala više od milijun žena.

Iz Labuda zahvaljuju svim kupcima i potrošačima koji su podržali akciju te Udruzi Europa Donna na nesebičnoj i predanoj borbi u prevenciji i podršci u borbi protiv raka dojke s nadom da će ova bolest i u Hrvatskoj krenuti silaznim trendom.