Ledo u proizvodnju sladoleda u dvije godine ulaže više od 10 milijuna eura

Ledo plus u 2024. investira u novu liniju za King, vrijednu više od 4 milijuna eura

Nova linija za sladoled King, vrijedna više od 4 milijuna eura, bit će instalirana sljedeće godine u Zagrebu, čime će dvogodišnji investicijski ciklus u Ledu premašiti 10 milijuna eura objavljeno iz kompanije.

“Takozvana ekstruzijska linija, na kojoj će se proizvoditi naš sladoled iz premium segmenta, prije svega proizvodi King koji se prodaju diljem regije Adriatic, ali i drugi proizvodi, potvrđena je i ovih je dana ugovaramo. Radi se o liniji vrijednoj oko 4,2 milijuna eura. Ovo je nastavak investicijskog ciklusa koji je počeo 2023. godine i koji će nas učiniti još modernijim proizvođačem visokokvalitetnih sladoleda”, poručio je Ivan Babić, generalni menadžer klastera Adriatic u Nomad Foodsu.

Best-practice medium-capacity extrusion line for ice cream products

Oko 5,6 milijuna eura već je investirano u Ledove proizvodne kapacitete, automatizaciju i dodatne sigurnosne mjere, uključujući i novu opremu za zamrzavanje sladoleda, od kojih se jedna odnosi na najopterećeniju liniju koja proizvodi milijune različitih proizvoda svake godine. Ovogodišnju sezonu sladoleda već su odradili i novi roboti za pakiranje.

Ledova investicija najavljena za 2024. odnosi se na pogon koji je dosad proizvodio tijesta. Kako bi napravili mjesta za još jednu liniju sladoleda, pogon tijesta preselit će na drugu lokaciju unutar grupe. Sva Ledova tijesta nastavit će se proizvoditi prema istim recepturama i potrošači mogu očekivati isti izvrstan okus i vrhunsku kvalitetu, zaključuje se u priopćenju.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakNovi proizvod u liniji PIK Slow cooked selection – PULLED BEEF
Sljedeći članakTri nove zvijezde Bonduelle Vapeur linije