Više od 30 tradicionalno hrvatskih jela i pića našli su se ovih dana na policama Lidlovih trgovina u 14 europskih zemalja, objavili su iz tog trgovačkog lanca.

Lidlovi belgijski, bugarski, danski, finski, mađarski, poljski, rumunjski, slovenski, njemački, austrijski, nizozemski, švicarski, češki i slovački kupci imaju priliku isprobati neke od najboljih hrvatskih specijaliteta objedinjene pod brendom Croamore.

Iz Lidla ističu kako su ovim potezom podržali domaće dobavljače omogućivši im prodaju na europskom tržištu.

Na policama spomenutih Lidlovih trgovina našli su se neki od najpoznatijih hrvatskih proizvoda kao što su dalmatinski pršut, pečenica, šunka i panceta, baranjski kulen, kobasice i sirevi iz raznih hrvatskih regija, premium tjestenina, srdele i skuše, Kraševa domaćica, Franck kava, Podravkina Lino Lada, Ožujsko pivo, vina Plavac i Graševina, papaline, namaz od bakalara, kiflice od oraha, džem od smokve i mnoge druge delicije.

Iz Lidla podsjećaju da je brend prepoznatljivih hrvatskih proizvoda Croamore, namijenjen plasiranju i prodaji izvan Hrvatske, predstavljen 2016. godine, kada su Lidlovi predstavnici iz stranih zemalja imali priliku degustirati i odabrati između više od 90 proizvoda Croamore.

Probojem Lidlove ponude na strana tržišta, otvorila su se vrata domaćim dobavljačima i hrvatskim proizvodima koji su pronašli svoje mjesto u Lidlovim trgovinama diljem Europe, navode iz Lidla Hrvatska.

Putem ovakvih projekata, kako ističu, Lidlovi domaći dobavljači koriste Lidlovu mrežu za plasman svojih proizvoda u mnoge europske zemlje, čime se u inozemstvu promoviraju hrvatski proizvodi i Hrvatska općenito.

Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 102 trgovine i 2 logističko-distributivna centra te zapošljava više od 2.300 djelatnika.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!