lidl-hrvatska-sibenik-srpanj-2012-004Diskontni lanac Lidl nastavlja sa širenjem svoje maloprodajne mreže te je danas otvorio svoje ukupno 80. prodajno mjesto na hrvatskom tržištu.

Nova prodavaonica otvorena je u Šibeniku kao drugo prodajno mjesto Lidla u tom dalmatinskom gradu, a svečano su je otvorili predsjednik Uprave Lidl Hrvatska Marin Dokozić, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk te šibenski gradonačelnik Ante Županović.

Otvorenju su nazočili Blanka Vlašić i Oliver Dragojević, zaštitna lica Lidla Hrvatska.

Nova šibenska prodavaonica zaposlila je 15 novih djelatnika, prostire se na 1085 m2 prodajne površine te ima 40 parkirnih mjesta.

Prilikom otvorenja predstavnici Lidl Hrvatska u suradnji s Hrvatskom udrugom Transplant i Općom bolnicom Šibenik simbolično su zasadili Drvo zahvalnosti u parku bolnice te je darovan i Odjel za pedijatriju.

“Otvorenje nove Lidlove trgovine predstavlja nastavak provedbe strategije kontinuiranog ulaganja u širenje prodajne mreže koja je, od dolaska ovog trgovačkog lanca u Hrvatsku 2006. godine, s početnih 13 danas narasla na čak 80 trgovina. Time Lidl znatno jača svoju poziciju drugog maloprodajnog lanca na domaćem tržištu”, ističe se u priopćenju Lidla.