Lidl u Njemačkoj lansira “naruči i pokupi” servis

LidlLidl u Njemačkoj planira lansirati servis “naruči i pokupi” (click & collect) za svježe i smrznute proizvode krajem tekuće godine.

Novi servis trebao bi startati krajem godine u Berlinu, a očekuje se da će ostale njemačke regije ubrzo slijediti ovaj inovativan program, piše Germany’s Manager Magazin. Kupci će biti u mogućnosti izabrati svježe namirnice u online trgovini, a još nije poznato hoće li Lidl u ovaj program uključiti i dostavu.

Online trgovina u Njemačkoj postaje vrlo kompetitivna. Boris Planer, analist u Planet Retail u Frankfurtu, govori kako njemački trgovački lanci tek sada počinju ozbiljno razmišljati i djelovati u okviru e-trgovine.

“Edeka, Rewe, Kaufland, Lidl, Globus, Real su nakon godina pasivnog ponašanja napokon ozbiljno pristupili online trgovini, 15 godina nakon što je Tesco u Velikoj Britaniji započeo sa servisom. Ovaj segment prodaje je još uvijek malen, ali neki trgovački lanci poput Metro Grupe i Rewe-a ozbiljno su požalili što nisu ranije internet shvatili dovoljno ozbiljnim u svom poslovanju”, ističe Boris Planer.

Ovo je test za Lidl u Njemačkoj, a ako bude uspješan velika je mogućnost za lansiranje spomenutog servisa u Velikoj Britaniji.

Prethodni članakAlarm automatika d.o.o.
Sljedeći članakObilježite svjetski dan tjestenine zdravim i uravnoteženim obrokom