“Čokolada za sve“ bio je moto Josefa Mannera, kada je 1890. osnovao tvrtku Manner. Danas je tvrtka Josef Manner & Comp. AG najveći austrijski proizvođač slastica sa sjedištem u Beču koja s 800 zaposlenih godišnje proizvede 50.000 tona slastica i izvozi u više od 60 zemalja Europe i svijeta.

manner-schnitten-midiJosef Manner počeo je u maloj trgovini na Stephansplatzu uz katedralu Sv. Stjepana u samom središtu Beča. Nezadovoljan kvalitetom čokolade koju je nabavljao odlučio je sam započeti proizvodnju.

U dobi od 25 godina kupio je malu tvornicu čokolade i 1890. osnovao Chocoladenfabrik Josef Manner.

Godine 1898. proizvedena je prva napolitanka pod imenom Napolitaner Schnitte No. 239. originalni Mannerov proizvod. Ime Napolitaner – Napolitanka stvorena je po regiji Napoli iz koje je dolazio lješnjak koji se koristio u kremi za punjenje vafla.

Napolitanke su se najprije prodavale pojedinačno ili pakirane po nekoliko komada u kartonsku kutiju vezanu ružičastom vrpcom.

Manner artikli na hrvatskom su tržištu prisutni od početka 90-ih, no od 2001. preuzimanjem distribucije Atlantic Tradea Manner artikli postaju prisutni u svim kanalima prodaje.