Stranice za kupnju Beyond the Rack, Currys, lastminute.com, Newegg and PC World prihvatile su MasterPass, a širenje u sedam novih zemalja planirano je za četvrti kvartal 2013. godine

Sezona blagdanske kupnje se približava, a trgovci širom svijeta prihvaćaju MasterCardovu digitalnu platformu MasterPass kako bi omogućili kupcima jednostavno, sigurno i brzo plaćanje – bez obzira na to gdje se nalaze i koji uređaj koriste, izvijestili su iz kartičarske kuće MasterCard.

Naime, kako navode, stranice za kupnju Beyond the Rack, Currys, lastminute.com, Newegg i PC World pridružuju se grupi većoj od 20.000 vodećih trgovaca u SAD-u, Kanadi, Ujedinjenom Kraljevstu i Australiji koji već koriste uslugu MasterPass.

“Želimo dobrodošlicu kompanijama Beyond the Rack, Currys, lastminute.com, Newegg, PC World i rastućoj listi trgovaca koji vide MasterPass platformu kao način da iskustvo kupnje učine ugodnijim, jednostavnijim i bržim za potrošače”, rekao je Vibhav Prasad, direktor grupe za MasterPass, MasterCard. “MasterPass postavlja kamen temeljac za sve vrste novih iskustava kupnje kroz svaki kanal, dok istovremeno pruža sigurnost i pogodnosti standardnih transakcija MasterCard karticama u kojima potrošači danas uživaju.”

Korištenjem MasterPass usluge eliminira se potreba za unošenjem detaljnih podataka o kartici i adresi za dostavu potrebnih za kupnju. Potrošači mogu sigurno pohraniti podatke o kreditnim, debitnim i prepaid MasterCard karticama ili karticama nekih drugih kartičarskih kuća, imenike i druge podatke. Ovo pojednostavljuje proces izvršenja transakcije s bilo kojeg povezanog uređaja, posebno onih s manjim ekranima.

MasterPass će do kraja godine također biti dostupan i trgovcima i partnerima izdavateljima na sedam novih tržišta – Brazil, Belgija, Francuska, Italija, Singapur, Švedska i Španjolska.

Kako će se MasterPass razvijati, tako će podržavati upotrebu različitih tehnologija – NFC, QR kodova, tagova i mobilnih uređaja – za kupnju u trgovinama, na osnovu iskustava kupnje koje trgovac želi omogućiti svojim kupcima.

Potrošači koji kupuju kod trgovaca koji podržavaju upotrebu MasterPass usluge također će imati pristup i još nekim uslugama s dodatnom vrijednošću, uključujući obavijesti u realnom vremenu, o stanju na računu, programima lojalnosti kao i ponudama i iskustvima iz programa Neprocjenjivo.