mercator-trgovacka-markaMercatorova trgovačka marka razvija se više od 60 godina, a danas je čini oko 1200 proizvoda široke potrošnje raspoređenih u sedam linija.

Proizvodi dolaze od renomiranih hrvatskih i stranih proizvođača te su u odnosu na poznate brendove jeftiniji između 20 i 40%, ovisno o kategoriji i vrsti. U ponudi se nalazi i marka Lumpi koja nudi odabrane okuse hrane za djecu, proizvode za svakodnevnu njegu, udobnu odjeću i zanimljive igračke.

Mercator potiče razvoj lokalne proizvodnje za segment trgovačke marke omogućavajući na taj način malim gospodarstvenicima plasman njihovih proizvoda. Zahvaljujući tome, tijekom ove godine udio trgovačke marke “Mercator” povećan je za 50% u odnosu na 2010. godinu, ističu iz Mercatora.

Suradnja s lokalnim proizvođačima ostvaruje se i kroz ponudu trgovačke marke Getroa koja je široko poznata po linijama Gurman i Grand.

“Svakog mjeseca uvodimo više od dvadeset novih proizvoda u linije trgovačke marke Mercatora i Getroa kako bismo kupcima omogućili još veću raznolikost ponude, a razvijamo i nove proizvode u segmentu premium linije”, ističe Lea Marcijuš, voditeljica odnosa s javnošću.

Getro je razvio više od 30 različitih linija vlastite marke (od svježeg asortimana, osnovne prehrane do kozmetike i hrane za djecu te kućne ljubimce), u sklopu kojih se nalazi više od 1000 proizvoda.

Strateška orijentacija i prioritet pri pronalasku dobavljača za trgovačku marku Getro je angažiranje hrvatskih proizvođača, a neprestano praćenje tehnoloških inovacija u procesu proizvodnje te kvaliteta i povoljna cijena ključne su karakteristike ove trgovačke marke, navode iz Mercatora.

Pritom dodaju kako su proizvodi iznimno atraktivni kupcima jer dolaze s cijenama nižim od 10 do 70% u odnosu na konkurentske brendove. U formatu trgovačke marke Getroa linija Gurman je robna marka koja obuhvaća ulje, mliječne proizvode, polutrajne i trajne proizvode od mesa, svježe meso, dodatke jelima, juhe i jaja.