Mercator završava godinu s 30 milijuna eura dobiti

mercator-center-zima-kd-ftdGrupa Mercator će prema procjeni ove godine ostvariti 2,8 milijardi eura prihoda iz prodaje, što predstavlja rast od 5,2 posto u odnosu na 2009. godinu, dok će čista dobit iznositi oko 30 milijuna eura, priopćeno je danas iz tog trgovačkog lanca.

Najveći dio prihoda ostvaren je prodajom proizvoda za svakodnevnu uporabu u kućanstvima te tehničkih, tekstilnih i sportskih proizvoda. Grupa Mercator je po veličini drugi najveći trgovac proizvoda tehnike i drugi najveći trgovac sportske opreme u regiji.

Rast prihoda ostvaren je organskim rastom i akvizicijama. Naime, Mercator je ove godine proveo tri strateška povezivanja – s hrvatskim trgovačkim lancem Getro, s crnogorskim Panto Group i sa srpskim poslovnim sistemom Coka.

Kad je riječ o investicijama, iz Mercatora ističu kako do kraja godine planiraju investirati do 120 milijuna eura pretežno u razvoj maloprodajne mreže.

Slovenski trgovački lanac trenutno posluje s 1.494 trgovine u sedam država – Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska i Albanija, a u sljedeće dvije do tri godine planira započeti poslovne operacije na tržištima Makedonije i Kosova.

Brand »Mercator« prisutan je na svih sedam tržišta, brand »Roda« na tržištima Srbije, Crne Gore i Bugarske, a brand »Getro« zasad samo na tržištu Hrvatske, ističu iz Mercatora.

Prethodni članakLidl u prosincu nastavlja akciju Exelsia Croatica
Sljedeći članakSupernova Zadar s 300 tisuća posjetitelja u prva tri tjedna