S prvim radnim danom u 2015. godini na pulskom trgovačkom centru Merkur osvanula je obavijest da je centar “do daljnjega zatvoren”, piše Glas Istre.

Kako smo vidjeli, trgovina je zatvorena, ulaz prepriječen paletama, no radnici su u njemu i slažu stvari. Iako voditelj centra nije htio službeno davati nikakve informacije jer za to, kako veli, nije ovlašten te nas je uputio na upravu u Zagrebu i sam je naveo kako ga je zatvaranje zateklo te čeka daljnje upute iz metropole, piše list.

Što će se dogoditi s pulskim Merkurom bit će poznato vrlo skoro. Za sada je jedino sigurno da je sudbina 22 radnika neizvjesna. Inače, osim u Puli, Merkur Hrvatska d.o.o. svoje trgovačke centre, kako piše na stranicama ovog poduzeća, ima i u Zagrebu, Čakovcu, Zadru i Šibeniku. Svoj su prostor imali i u Rijeci, no on je zbog problema u poslovanju i restrukturiranja također zatvoren i to još 2011. godine, a prostor je i dijelom radnike tada preuzelo austrijsko poduzeće namještaja Kika.

Podsjetimo, slovenski je trgovački lanac Merkur već neko vrijeme u problemima, a lani se spasio od stečaja kada su banke vjerovnice u zadnji trenutak na sudu dale svoju suglasnost za konverziju dijela potraživanja u vlasničke udjele te tako spasile tvrtku od sigurnog stečaja. (Glas Istre)