VijestiSvijetMetro odvaja veleprodaju od potrošačke elektronike

Metro odvaja veleprodaju od potrošačke elektronike

Njemačka maloprodajna kompanija Metro objavila je da planira odvojiti veleprodajni i prehrambeni dio poslovanja od lanca trgovina potrošačkom elektronikom, koji će ubuduće biti glavni oslonac grupe.

METRO-trgovina-midiLanac trgovina potrošačkom elektronikom Media Saturn zadržat će 10 posto udjela u novom odjelu koji će obuhvatiti veleprodaju i poslovanje s hranom kako bi ojačao njegovu kapitalnu bazu, navodi se u Metroovom priopćenju objavljenom u ponedjeljak.

Nadzorni odbor kompanije odobrio je plan podjele poslovanja na jučer održanom sastanku.

Iz njemačke su kompanije potvrdili da će podjela poslovanja biti dovršena do sredine iduće godine, dodajući da će grupa biti podijeljena na dva organizacijski odvojena dijela na pro-forma bazi od 30. rujna ove godine.

Odjel veleprodaje i hrane preuzet će gotovo sve postojeće financijske obveze grupe, navode, napominjući i da očekuju da će oba novoustrojena dijela poslovanja osigurati investicijski rejting bez dokapitalizacije.

Metro je nekoliko godina reorganizirao poslovanje i prodavao odjele koji ne spadaju u temeljnu djelatnost, poput lanca robnih kuća Kaufhof. Potom su se fokusirali na veleprodajni odjel Metro cash & carry i na lanac trgovina potrošačke elektronike Media Saturn.

Sada su odlučili izdvojiti i odjel veleprodaje i posrnuli lanac Hipermarketa Real koji zajedno generiraju prihode od oko 38 milijardi eura i zadržati kao glavno uporište temeljne grupe lanac trgovina potrošačke elektronike.

Predlaže se da financijski direktor grupe Mark Frese preuzme tu dužnost u odjelu potrošačke elektronike dok bi aktualni financijski direktor odjela veleprodaje obavljao tu funkciju u odjelu koji će obuhvatiti veleprodaju i poslovanje s hranom. (SEEbiz.eu/Hina)

Najnovije objave

dm Zadar jump održat će se u subotu 27. srpnja

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27....

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...